2018. július 18. - szerda

Kiállítások a József Attila Színházban

Kinyomtatom...
Sztankay István - Dollárpapa (Ilovszky fotó)

Emlékkiállítások Ráday Imre és Sztankay István emlékére.

A megújult József Attila Színház hagyományaihoz híven, kiállítással is megnyitja a színházi évadot 2015. október 2-án. A nyári felújítás során létrejött reprezentatív kiállítótérben ezúttal három tárlat, két állandó- és egy időszaki kiállítás kapott helyet.
Az első októberi bemutató, az Othello előestéjén, 2015. október 2-án, pénteken 17.00 órakor nyíló egész évadra szóló állandó kiállítások Sztankay Istvánnak és Ráday Imrének, a József Attila Színház két színművészének állítanak emléket. Az ötven kiállított tabló a teljesség igénye nélkül mutatja be a két színész szakmai életútját, különös figyelmet fordítva az általuk játszott színházi és filmszerepekre, de korabeli újságcikkeket, plakátokat és egyéb érdekességeket is felvonultat a gyűjtemény.

A kiállítást Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója nyitja meg. Az eseményen beszédet mond Ráday Mihály, Ráday Imre fia, valamint Sztankay Bea, Sztankay István özvegye is.
A kiállításon szereplő fotókat a Magyar Színháztörténeti Intézet, az Országos Széchenyi Könyvtár fotóarchívuma, valamint magángyűjtők bocsátották a színház rendelkezésére. A kiállítás a 2015/2016-os évad során ingyenesen látogatható.

Szabó Sipos Barnabás képzőművészeti kiállítása. A 2015/2016-os színházi évadban a József Attila Színház különleges kiállítás-sorozattal kedveskedik a közönségének. A vállalkozás célja, hogy a színpadról, tévéből és mozivászonról ismert művészeket új, talán kevésbé ismert oldalukról mutassa be. Ezúttal a képzőművész-színészek alkotásainak felvonultatása a cél, mert bár a közönség elsősorban előadóművészként ismeri őket, festőként vagy grafikusként is megállják a helyüket. Az évad első kiállítója Szabó Sipos Barnabás lesz, akinek november elejéig tekinthetik meg olajfestményeit, akvarelljeit és szénrajzait. A pénteki kiállításmegnyitón a művész is részt vesz.

Az évad során még Szabó Győző, Verebes István és Agárdi Gábor képzőművészeti alkotásaiból is nyílik egy-egy tárlat.
A tárlatok az előadások előtt és az előadások szüneteiben ingyenesen tekinthetők meg!

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

meghívó

Victor Vasarely relikviáinak felhasználásával 24 kiváló kortárs képzőművész készített festményt, szobrot, fotót vagy egyéb installációt a Hungarikon Gyűjtemény számára.

Waliczky Tamás

2018. július 4-étől a Molnár Ani Galériában.