Indul a Telekom Electronic Beats Festival Budapest

A Deutsche Telekom nagysikerű elektronikus zenei fesztiválja újra Budapestre érkezett.

Otóber 16-18. között számos újdonsággal, folyamatos programokkal várja az exkluzív zene és vizuális élmény iránt érdeklődőket. Az idén először többnapos fesztivál már nemcsak zenei programokkal, 5 kategóriában: zenével, művészettel, technológiával, gasztronómiával és divattal színesíti Budapest életét.  A zenei programban igazán érdekes és izgalmas fellépők lesznek: 16 külföldi és számos hazai sztárral. Igazi újdonság a különleges interaktív installációval felvonuló Telekom Electronic Beats Exhibition, amelyet az érdeklődők először Budapesten tekinthetnek meg az Electronic Beats programsorozat keretén belül.

A korábbi évekhez képest idén új helyekre látogathatnak a fesztiválozók: a fő helyszínek az Akvárium, az A38 rendezvényhajó és az Anker’t lesznek, emellett a programban izgalmas napi eseményekkel (kiállítások, koncertek és egész éjszakán át tartó bulik, számos egyéb program) részt vesznek majd a helyi közösséget képviselő partnerek is. Újdonság, hogy a fesztivált kísérő programok csaknem 40 helyszínen zajlanak, amelyek a belváros minden szegletében tartogatnak valamilyen meglepetést a látogatók számára.

Az A38 színpadát elfoglaló művészek elektronikus zene széles skáláját vonultatják fel. Fellép Hercules & Love Affair, Omar Souleyman és Howling. Érkezik a modern soulprodukcióval fellépő Fatima & The Eglo Live Band, és az energikus dél-afrikai dance zenét játszó Nozinja, valamint az epikus indie dance-t játszó Ten Fé. A fesztivált hazai részről a dark wave-et shoegaze hatásokkal vegyítő Volkova Sisters, valamint Bergi és Seres képviselik.

A program az Akváriumban Nina Kraviz jellegzetes stílusú technójával, Kiasmos, Ólafur Arnalds és Janus Rasmussen kísérleti minimál hangzásával, valamint a dallamközpontú német elektronikus zenéjéről híres az Âme fellépésével folytatódik. Ezen kívül bepillanthatunk a kísérletező technoproducer, S. Olbricht világába, zenekari felállásban hallhatjuk Iamyank számait, illetve Crimson és Subotage is zenéket válogat.

A budapesti Telekom Electronic Beats Festival harmadik kiemelt helyszíne a zenét, a képzőművészetet és a technológiát ötvöző Telekom Electronic Beats Exhibition-nak otthont adó Anker’t. Az érdeklődők a helyszínen kipróbálhatják a berlini flora&faunavisions design stúdió és Julian Ganzer elektronikus zenei előadó együttműködésében létrejött Floating Sound (Lebegő Hang) című interaktív hanginstallációját, ahol a kivetítések többszörös vastagságú, félig átlátszó felületeken jelennek meg. Ezt a mindent körülvevő műalkotást a mintavétel művészete, a szinesztézia és az elektronikus zene inspirálta. A hang- és képi hatásokat a látogatók mozgása generálja, így mindenki személyre szabott és egyedülálló élményben részesülhet. A hang- és képi hatásokat a látogatók mozgása generálja, így mindenki személyre szabott és egyedülálló élményben részesülhet. A helyszínen egy olyan speciális, Lorenzo Bravi által megalkotott dobgép (Workshop Space – Hit The Beat) is látható lesz, amely bármilyen tárgyat hangszerré képes átváltoztatni. A projekt eredetileg gyermekek számára meghirdetett workshop volt Milánóban, de később a zene és a hang interaktív megismerésévé alakult át.

A fesztivál teljes programja itt található meg.
A 2000-ben elindított Electronic Beats, a Telekom nemzetközi zenei programja, amelyhez Európa-szerte élő rendezvények, a negyedévente megjelenő, díjnyertes nyomtatott magazin, az elektronikus zene világába betekintést engedő EB.TV online videók sorozata valamint a naponta frissülő www.electronicbeats.net weboldal tartozik. Ez utóbbi portálon az élő eseményeket dokumentáló, zenészeket és alkotásaikat bemutató, továbbá más exkluzív tartalmat kínáló videók, valamint a napi huszonnégy órában, heti hét napon át elérhető, streaming adást és letölthető podcastokat, mixeket kínáló rádiós csatorna, az EB Radio mellett minden megtalálható, ami az aktuális európai klubzenékhez, eseményekhez, művészetekhez és kulturális élethez kapcsolódik.