‘Szerelmesnek nehéz lenni’ Asszonysorsok

Megjelent Majorosi Marianna második önálló szólólemeze.

A Prima Primissima-díjas, Magyar Örökség díjas és Kossuth-díjas Csík zenekar énekesnője, 2014-ben ünnepelte énekesnői pályafutásának 20. évfordulóját. Ekkor kezdődött el az a munkafolyamat, amely a második önálló lemezhez vezetett. A Szerelmesnek nehéz lenni c. album a Fonó kiadásában jelent meg.

“Lassan tíz éve jelent meg az első CD-m, mely a lányok párválasztásába ad bepillantást. Azóta ezek az élmények tovább értek és kiszélesedtek tapasztalataim, színesebb lett világlátásom a női lélekről a saját szememen keresztül. Egy továbbgondolt világot szeretnék hallatni a népzene és a világzene találkozásában, olyan nagyszerű zenszerzők és előadók társaságában, mint Presser Gábor, Radics Ferenc, vagy a Csík zenekar tagjai.
Az első lemezem, “Jól gondold meg kislány” sikere is késztetett egy újabb megszólalásra. Koncertjeink során keresnek szólólemezt részemről, hát ezeknek az igényeknek is szeretnék megfelelni.”

Az albumon szereplő művészek:
Barcza Zsolt - harmonika, cimbalom, Bartók József – nagybőgő, Csík János - hegedű, Kaltenecker Attila – dob, Kökény Levente – ének, Kökény Richárd - gardon
Kuczera Barbara – hegedű, Kunos Tamás – brácsa, Lang Zsolt - fúvós
Makó Peti - tenor szaxofon, furulya, klarinét, Molnár Péter - nagybőgő
Fekete Márton „Kispuma” – nagybőgő, Presser Gábor - zongora
Radics Ferenc – hegedű, Radics Tamás – nagybőgő, Rőmer Judit - brácsa
Seres Vilmos – klarinét, Szabó Attila - gitár, vokál, hegedű, Ürmös Sándor - cimbalom, Váradi Zoltán – brácsa
Hangfelvétel: Metropol Stúdió

A lemez elkészülését Békéscsaba Város Polgármesteri Hivatala támogatta.
A lemez már kapható a Fonó webboltjában, a terjesztőknél és hamarosan digitális terjesztésben is.