2017. november 17. - péntek

Mozart-est a Liszt Ferenc Kamarazenekarral

Kinyomtatom...
Felvégi Andrea fotó

MVM Karácsonyi Koncert december 17-én a Zeneakadémia Nagytermében.

Mozart-est néven ad karácsonyi hangversenyt az MVM Koncertek keretében december 17-én a Zeneakadémián a Liszt Ferenc Kamarazenekar, olyan szólistákkal, mint Vigh Andrea (hárfa), Drahos Béla (fuvola) és Szatmári Zsolt (klarinét). A koncert a Remekművek három tételben sorozat első hangversenye. Csak a legnagyobb zeneszerzők képesek olyan műveket komponálni, melyek rögtön a fülünkbe másznak, bármikor felidézhetők és minden szempontból tökéletesek. Ezeket a kompozíciókat nevezték el mesterműveknek, melyekben a 3 koncertből álló sorozat is bővelkedik.

A négy szerzőt (Mozart, Debussy, Ravel, Saint-Saëns) Párizs köti össze, ugyanis életük egy részét ott töltötték. A másik érdekesség, mindegyik szerző nagyszerű műveket komponált hárfára, melyeket szintén meghallgathatunk a koncerteken Vigh Andrea előadásában. A mesterművekhez természetesen a mesteri előadás is nélkülözhetetlen, amiről Magyarország vezető muzsikusai gondoskodnak. A további fellépő művészek: Kelemen Barnabás és Szabadi Vilmos (hegedű), Fenyő László és Várdai István (gordonka), a Kelemen Vonósnégyes és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara Vajda Gergely vezényletével.

A sorozat első koncertje december 17-én lesz hallható a Zeneakadémia nagytermében
2015. december 17. (csütörtök), 19.30 óra – Zeneakadémia Nagyterem
„Remekművek 3 tételben” 1.
Mozart-est – MVM Karácsonyi Koncert
Közreműködnek: Szatmári Zsolt (klarinét), Drahos Béla (fuvola),
Vigh Andrea (hárfa) és a Liszt Ferenc Kamarazenekar
G-dúr cassation, K. 63, A-dúr klarinétverseny, K. 622
C-dúr versenymű fuvolára, hárfára és zenekarra, K. 299
Rendező: Jakobi Koncert Kft.
Jegyvásárlás a Zeneakadémia jegypénztárában, vagy itt.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Felkai Miklós fejében három évtizeddel korábban született meg a gondolat, hogy egy csapatba terelje a nyolcvanas évek közepe-végének akkori legmeghatározóbb gitárosait.

Időpont: 
2017. november 16 - 2017. november 19
kamara.hu fesztivál, plakát

A világ legkiemelkedőbb kamarazenészei lépnek fel a zeneirodalom kedvelt darabjaival a kamara.hu fesztiválon. A november 16-19 között harmadik alkalommal megrendezett sorozat alapítója a Simon Izabella-Várjon Dénes zongoraművész-házaspár.

Időpont: 
2017. november 9 - 2017. november 20
Balázs Elemér Group, együttes

Idén 2017. november 9. és 20. között rendezik meg a Héttorony Fesztivált, amely toronymagasan a legjobb világ- és népzenéit viszi el Makovecz Imre tereiben. A programsorozat 11 helyszínen várja az érdeklődőket határon innen és túl - Budapest, Csíkszereda, Kolozsvár, Szigetvár, Bécs, Makó, Zalaegerszeg, Paks, Siófok -, amely november 20-án, Makovecz Imre születésnapján egy ünnepi koncerttel zárul.