A Játékkészítő mindent vitt

Soha nem látott színházi sikerrel zárt az idén megújult, A Játékkészítő című pop-show-musical.

A tavalyi rekordot megugorva, több mint 49 ezren látták az előadást a négy nap alatt. Négy nap, tizenkét előadás, negyvenkilencezer néző: A Játékkészítő megmutatta, hogy tisztán hazai alapanyagból – mi több, tisztán magántőkéből - is létre lehet hozni olyan sikeres előadást, ami akár a Broadway színpadain is megállná a helyét.

Illés Gabriella, a darabot megálmodó TulipánTündér produkció vezetője nagyot álmodott, belevágott és sikert aratott. „Az elmúlt napokban rengeteg szakértő szem látta a megújult előadást. Többen mondták, hogy eljött az idő, hogy nem mi állunk sorba sikeres licenszekért, hanem van már exportképes színpadi show-nk, amire kíváncsiak lehetnek külföldön” – mondta a producer. A darabban szereplő színészek is úgy látják, korszakalkotó produkció részesei lehettek.

Az utolsó előadás után a darab Babkirálya kissé bánatosan ünnepelt. „Holnap biztosan hiányozni fog” – mondta Nagy Feró, aki szerint sokan irigykedve nézték ezt a sikert a szakmában is. „Reggel kimegyek a kertbe és keresek valami zöldet, amivel bekenhetem az arcom” – mesélte, utalva arra, hogy az elmúlt négy napot gyakorlatilag végig zöldre festett maszkban töltötte.

A címszerepet alakító Stohl András szerint lenyűgöző az a minőség, amivel a stáb segítette a munkájukat. „Bár egy színész sok produkciót hoz létre, és mindig az aktuálisat érzi gyermekének, ennek az előadásnak az a különlegessége számomra, hogy ilyen nagy és profi stábbal még nemigen dolgoztam együtt” – mondja a darab Játékkészítője.

Az elmúlt napokban tehát bemutatkozott a vegytiszta magyar színpadi show, amiben kiváló színészek és énekesek, remek dalokat felfűzve egy történetre, játszották el a kitűnő koreográfiával megtűzdelt darabot. Gyerekek lenyűgözve nézték a mesés jelmezeket, a felnőttek pedig örömmel nyugtázták a nekik gondosan eldugdosott poénokat. Amivel pedig biztosan lehet majd házalni szerte a világban, az A Játékkészítő látványvilága, ami az első pillanatban beszippantotta a nézőt és nem engedte el, csak a finálé végére.