Shakespeare kurzus a Színitanházban

Bezerédi Shakespeare-rel ismertette meg a színészhallgatókat.

A Kossuth-díjas Bezerédi Zoltán neve már nemcsak a filmekből és a Katona József Színház színlapjairól lehet ismerős a békéscsabai közönségnek: a Jókai Színház színpadain is láthatja őt a nagyérdemű mostanság.

Komlósi Katalin tájékoztatása szerint nemrég több önálló estet adott Békéscsabán és játszik a Tévedések vígjátékában is, az elmúlt héten pedig a színészhallgatóiknak tartott kurzust.

„Shakespeare-ről mindent!” mottóval zajlott a Színitanház Sík Ferenc termében hétfőtől-vasárnapig a foglalkozás a másodéveseknek, amelyen leginkább a „bolondokat” vették górcső alá a shakespeare-i drámákból. Filmeket néztek, megzenésített szövegeket tanultak, egy ír néptánc (a jigg) alaplépéseit gyakorolták, és mélyrehatóan tanulmányozták a reneszánsz korát. – tudtuk meg az elismert színművésztől. A hallgatók ezen a héten kemény munkát végeztek, de hasznos útravalót kaptak a pályához. A kurzus bemutató előadással zárult.

A Színitanház több mint húsz éve foglalkozik színészképzéssel, az elmúlt években rendszeresen elismert szakmai nagyságok tartottak itt workshopokat, többek között Maros Gábor, Olga Gonobolin, Eperjes Károly, Straub Dezső, Dvorák Gábor, Medgyesi Mária és Fodor Zsóka.

Hirdetés