VinCE Budapest Wine Show március 3. és 5. között a Corinthia Hotelben

Borszakértőknek, borkedvelőknek minden nap 11-től 20 óráig.

A borszakértőknek már csütörtökön szakmai nappal indul, pénteken és szombaton pedig a borkedvelőket is számos újdonsággal várja a 7. évébe lépő VinCE Budapest Wine Show. A régió legnagyobb boreseményére válogatott pincészetek hozzák el nagyszerű boraikat és szavatolják a kiváló minőséget, valamint nemzetközi szakértők, számos Master of Wine, szakíró és borkereskedő segít eligazodni a borok világában. A nagyközönség számára is nyitott mesterkurzusokon és workshopokon neves előadók kalauzolásával kóstolhatnak végig egy-egy briliáns borsort, ami után akár szakértővé is válhat a borkedvelő látogató.

Az idei év egyik újdonsága, hogy a jegyár egy részét a rendezvény ideje alatt a helyszínen működő online áruházban borvásárlásra költhetik, amit utána akár házhoz is szállítanak. Egy jeggyel 182 pincészet 1000 borát kóstolhatják végig. De a 2016-os VinCE Budapest több más újdonságot, érdekességet is tartogat a résztvevőknek.

A régió legnagyobb boreseményén megismerhetik a világ első okostelefonnal kommunikáló boradagoló -megőrző rendszerét, és a megkóstolt borokat egy mobil applikációval értékelhetik. Organikus Bortúrára is benevezhetnek a VinCE Budapesten, ahol kiderül, mitől bio egy bor. Idén 2. alkalommal átadják a VinCE Awards díjat a borvilágot formáló legjobb ötletekért, leginspirálóbb példákért.

A korábbi péntek-szombat-vasárnap helyett idén csütörtöktől szombatig várja a vendégeket a VinCE Budapest. Csütörtökön, március 3-án szakmai napot tartanak, ahol a kiállítók és a borszakma a HoReCa szektor szereplőivel találkozhat. A borkedvelő nagyközönség pedig lazábban borozhat pénteken vagy szombaton, így a vasárnapot már pihenéssel töltheti.

Egy pohár innováció: a By the glass® hazai premierje a VinCE Budapesten.
A VinCE Budapest vendégei már megszokhatták, hogy minden évben valami újdonsággal állnak elő a szervezők. Az idei év egyik legnagyobb szenzációja kétségtelenül a By the glass® terem lesz. A holland By the glass® rendszereit ezidáig itthon nem csodálhattuk meg – a világ 41 országában viszont igen, Brazíliától Szingapúrig. Az innovációban élen járó By the glass® megalkotta a világ első okostelefonnal kommunikáló boradagoló és -megőrző rendszerét, amelyet itthon először a VinCE Budapest vendégei próbálhatnak ki!
A By the glass® teremben a magyar fajtákat tanulmányozhatják 20 „Modular” típusú rendszer segítségével, azaz 40 állomás áll majd azok rendelkezésére, akik ki szeretnék próbálni a By the glass® innovációját. Furmint, juhfark, kékfrankos – mind tökéletes hőmérsékleten, mindig frissen, egyetlen gombnyomásra kerül a látogatók poharába. Okostelefonjuk segítségével pedig (e-mail címmel vagy Facebook-profillal regisztrálva) beléphetnek a By the glass® SmartWine applikációjába, ahol értékelhetik a bort, megoszthatják ismerőseikkel, és a kóstolt borok adatait később is bármikor visszanézhetik. A By the glass® terem a Corinthia Budapest Hotel földszintén várja látogatóit, ahová a belépés napijegy birtokában ingyenes lesz. Idén itt lesz a pohárátvételi pont is, tehát ideális lesz a VinCE Budapest kiindulópontjaként.

A csütörtöki szakmai nap (március 3.) egyik leghasznosabb workshopján Nick Adams MW (Master of Wine) és Adam Pawlowski MS (Master Sommelier) ahhoz adnak útmutatót, hogy miként kell összeállítani a tökéletes borlapot. A nagyközönségnek pénteken Anne Mc Hale MW Franciaország egyik legizgalmasabb borvidékét, a Rhône-völgyet mutatja be – természetesen borain keresztül. Szombaton a számos pezsgős és boros kurzuson kívül egy párlatos kóstolón is részt vehetnek, ugyanis maga Guillaume Drouin párlatmester mutatja be calvadosait Normandiából. Champagne mesterkurzusra pénteken és szombaton is lesz lehetőségük: szombaton a Forma-1 hivatalos pezsgőjét adó Mumm pezsgőház mutatja be különleges tételeit Thomas Lignier, a pincemester vezetésével.

Az organikus, vagy biogazdálkodás – a vegyszerek kiszorítása a termelésből, természetes művelési eljárások alkalmazása – a gasztronómia után a borászatban is az elmúlt évek egyik legtöbbet emlegetett fogalmává vált. Akik szeretnék megtudni, hogy mitől „bio” egy bor, hogyan készülnek az „organikus” tételek, azok számára a VinCE Budapesten belül kijelölünk egy Organikus Bortúra útvonalat, amit végigjárva, a borokat végigkóstolva választ kapnak erre a kérdésre. A „zöldtúrát” teljesítők az ott megszerzett tudáson felül egy-egy ajándékcsomaggal is gazdagodnak.

A VinCE Budapesten idén először VinCE Budapest Wine Show + Shop, ugyanis különleges online áruház is működik a rendezvény ideje alatt. Itt a látogató a jegyárból 2000 forintot levásárolhat, a kóstolásokon leginkább tetsző borokat a helyszínen megrendelheti, amelyet Magyarországon házhoz is szállítanak. Az online shopban kapható tételek listája március 1-jétől lesz elérhető számos meglepetéssel, hiszen kiállítóink a rendezvény idejére különleges kedvezményekkel kedveskednek vendégeinknek.

A rendezvényen idén 2. alkalommal adják át a VinCE Awards díjat a borvilágot formáló legjobb ötletekért, leginspirálóbb példákért. A korábbiakhoz hasonlóan idén is a gasztronómia és a borszakma jelentős szereplőit kérték fel, hogy küldjék el jelöltjeiket a kategóriák élére, majd a VinCE szakmai partnerei adták le szavazataikat.

Hirdetés