Az Anjou Lafayette bemutatja Daniel Augusto filmjét A Zarándok

Paolo Coelho legjobb története.

Paulo Coelho minden idők legolvasottabb szerzője. „Könyvei döntő hatással voltak emberek millióinak életére.” (The New York Times)

A már híres író a jelenben egy a számára szervezett ünnepségre utazik. Eltéved és pontosan a korábbi zarándoklata helyszínén találja magát, ahol mintegy metaforikus időutazás által újraéli a múltat, a saját történetét. Ahogyan a könyvében írja: „E zarándoklat nemcsak térbeli, hanem időbeli utazás is.”

A brazil származású író serdülőkora óta naplót vezet, hangfelvételeket készít élményeiről, gondolatairól, ami az évek során tetemes anyaggá gyarapodott. Coelho volt hippi, újságíró, rock sztár, színész, drámaíró, színházigazgató és televíziós programok rendezője is. Majd ez a forgószélszerű életmód véget ért az El Camino-n, a Santiago de Compostela-ba vezető zarándoklattal. Később erről az élményéről számolt be A zarándoklat című, 1987-ben megjelent első könyvében. Következő évben második könyve, Az alkimista meghozta számára a világhírt. Azóta számos rangos nemzetközi díjat nyert, 2002 óta a nagy presztízsű Brazil Irodalmi Akadémia tagja.

Az Alkimista íróját mindenki ismeri, azt azonban kevesen tudják, hogy műveinek fő inspirációs forrása a saját élete, ami pedig, izgalmasabb, fordulatosabb és meglepőbb, mint amilyet az írói képzelet létre tud hozni. A fiatal Paulo Rock and Roll történelmet írt Brazíliában, megszökött az őrület karmaiból, flörtölt a halállal, spirituális mélységekbe merült. Szenvedett és mosolygott a szeretetért és soha nem adta fel legnagyobb álmát, hogy író lehessen. A Zarándok egy lenyűgöző történet a mítosz mögött rejlő emberről. A Zarándok egy személyes, hiteles és autentikus életrajzi film, a világ legelismertebb írójáról, aki munkásságával és életével emberek millióinak adott erőt és inspirációt.

A Zarándok – Paolo Coelho legjobb története
Színes, szinkronizált brazil, spanyol zenés, életrajzi film, 2014
Rendezte Daniel Augusto
Forgatókönyvíró Carolina Kotscho, operatőr Jacob Solitrenick, zene Pascal Gaigne.
Szereplők: Júlio Andrade, Ravel Andrade, Fabiana Gugli, Fabíula Nascimento, Enrique Díaz, Paz Vega.
Forgalmazó az Anjou Lafayette Film Distribution
Bemutató 2016. március 17.
16 éven aluliak számára nem ajánlott.
Fesztiválszereplések:
Locarno International Film Festival, 2014, hivatalos program
Rome International Film Festival, 2014, hivatalos program
Cinema Brazil Grand Prize, 2015, legjobb mellékszereplő, Fabiula Nascimento, jelölés

Hirdetés