Rejtő 111 – 3. Humor Maraton április 2-án és 3-án a Bethlen Téri Színházban

Egy nap kacagás Rejtő Jenő tiszteletére.

Harmadik alkalommal rendez 24 órás Humor Maratont a Bethlen Téri Színházban (1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.) a Stand Up Brigád. A Rejtő 111 – 3. Humor Maraton műsorán klasszikus kabaré, zenés paródia és stand-up comedy éppúgy megtalálható, mint felnőtt bábkabaré, kortárs táncelőadás vagy éppen a vasárnap délelőtti gyerekprogram – természetesen mindegyik a humor jegyében. 

A maratonon fellépők között megtalálhatók Karinthy-gyűrűs humoristák, a Showder Klub népszerű stand-up előadói, a Dumakabaré, a Comedy Central és a Rádiókabaré ismert nevettetői, valamint fiatal, feltörekvő humortitánok.

Fellépnek: Aradi Tibor, Beleznay Endre, Éles István, Erdei Sándor, Fülöp Viktor, Gombos Szabolcs,  ombos Tibor, Ihos József, Kovács István Kovi, Kövesdi Miklós Gábor, Lorán Barnabás Trabarna, Orbán Sándor, Polgár Peti, Somogyi András, Sulyok Péter, Straub Péter, Straub Dezső, Szántó Sándor, Szász Dániel, Szép Bence, Sz. Nagy Mari, Tárnok Marica, Ürmös Zsolt, Varga Ferenc József, Wéber Tamás, Zambrzycki Ádám és még sokan mások.

111 évvel ezelőtt, 1905. március 29-én született Rejtő Jenő – Reich Jenő néven – Erzsébetvárosban, egy Szövetség utcai lakásban. A Rejtő szülőházától alig néhány száz méterre található Bethlen téren idén 3. alkalommal kerül megrendezésre a Humor Maraton, a kabarészerző, író tiszteletére. Szombat estétől vasárnap estig kabaréjelenetekkel, tréfákkal, zenés paródiákkal idézik meg a pesti kabaré aranykorát, de a műsorban helyet kap a humor napjainkban legnépszerűbb ága, a stand up comedy is. Lesz ott bábkabaré és bemutatják azt is, hogy a kortárs tánc és a humor milyen jól megfér egymás mellett. Vasárnap délután Rejtő 111 néven kerekasztal beszélgetésre is sor kerül, ahol Thuróczy Gergely irodalomtörténész, Rejtő-kutató és Kövesdi Miklós Gábor humorista-műfordító a Rejtőt övező számtalan legendának próbál utánajárni.

A program április 2-án, szombaton 19 órakor kezdődik és április 3-án 19 órakor fejeződik be. A Humor Maratonra 24 órás bérlet és napijegy, az egyes blokkokra pedig színházjegyek válthatók. Bővebb információ és részletes program a Bethlen Téri Színház lapján olvasható.