2018. december 17. - hétfő

A Mary és Max előadással indul a Találkozások

Kinyomtatom...
Mary és Max plakát

A Találkozások programsorozat keretében két fiatal rendező egy-egy mentor segítségével készít bemutatót kétszereplős darabokból az évadban.

A Bethlen Téri Színház és a Manna Egyesület közös pályázatának nyerteseiként először Valcz Péter rendezése látható április 8-tól, Szilágyi Bálint munkája pedig júniustól.

2015 tavaszán a Bethlen Téri Színház és a Manna Kulturális Egyesület első alkalommal írt ki pályázatot fiatal, pályakezdő rendezők részére. Az immár három éve jól működő IKF (Ifjú Koreográfusok Fóruma) mintájára indította el hagyományteremtő módon múlt tavasszal a Találkozások pályázatot a színház, együttműködő szakmai partneréül a Manna Egyesületet választva. A Találkozásokra pályájuk elején járó rendezők vagy leendő színházi rendezők pályázhattak, egy kétszereplős darabbal. A cél a korosztályok, a tapasztalatok találkoztatása is volt, fontos kritériummal arra vonatkozóan, hogy a két választott színész közt legalább két generációnyi korkülönbség legyen.

Az évadban két nyertes pályázó mutatkozik be: Szilágyi Bálint és Valcz Péter. Mindkettejük munkáját egy felkért, tapasztalt rendező mentorálja, így a produkciók létrejöttekor két-két rendező- és színészgeneráció is találkozik, ahol a tapasztalt kollégák segíthetik fiatal, pályakezdő társaikat.

Elsőként Valcz Péter rendezése látható április 8-tól a Bethlen Téri Színházban.
A Jordán Tamás mentorálásában készülő Mary és Max szerepeit a Junior Prima díjas Grisnik Petra és a Tünet Együttes kiválósága, Gőz István alakítja. Az A. Elliot világhírű gyurmafilmje nyomán készülő előadás egy ausztrál kislány és egy New York-i Asperger szindrómás öregúr húsz éves barátságának egyszerre humoros és igazán megindító történetét mutatja be. A díszletet Valcz Gábor (Moszkva tér, Poligamy, Isteni műszak) tervezi, a zenéjét Rubik Ernő Zoltán szerzi.

A Mary és Max koprodukciós partnere a Tünet Együttes, akik a pályázati eredmények kihirdetése után csatlakoztak az előadáshoz. Szabó Réka, a Tünet Együttes művészeti vezetője elmondta, a társulat szeretné bátorítani a rendező alkotói elképzeléseit, ezért koprodukciós partnerként beállt a Mary és Max mögé.
"Valcz Péter a Tünet Együttes legbelsőbb köreibe tartozó művész, akivel a társulat lassan két éve működik együtt különféle művészeti projektekben, közösségi akciókban, illetve ezek között ingadozó eldönthetetlen helyzetekben, Péter folyamatosan részt vesz a társulat együtt-gondolkodásában." – mondta Szabó Réka.
Az április 8-i bemutatót követően a Mary és Max április 25-én látható, szintén 19 órás kezdettel a Bethlen Téri Színházban.
Jegyek online vásárolhatók vagy a színház elérhetőségein rendelhetők.
2016. április 8. 19:00
Mary és Max

Bethlen Téri Színház, 1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

John Lennon és Yoko Ono sajátos látványvilágú zenés filmje digiálisan felújított képpel és 5.1-ben újrakevert hanggal rövid időre világszerte visszatér a mozikba.

Csíksomlyói passió

Egy színházi előadás zarándokútja.

jelenet

Eisemann Mihály - Zágon István - Nóti Károly zenés vígjátéka - premier december 15-én.