20. születésnapját ünnepli a Geopen Kiadó

Születésnapi irodalmi csemege a Könyvfesztiválra.

A 20. születésnap ünneplése alkalmából a Geopen Kiadó egy 20 kötetesre tervezett kortárs világirodalmi sorozatot indít. Ehhez legsikeresebb szerzőinek műveiből válogat, de nem hiányoznak majd az új felfedezettek sem.
Az idei, Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon bemutatandó sorozat első három kötete:

az ír, Booker-díjas John Banville A tenger,
az orosz Booker-dij kitüntetettje, Jelena Csizsova Nők férfi nélkül,
és a spanyol nyelvű irodalom egyik legnépszerűbb szerzője, számtalan rangos irodalmi díj tulajdonosa, Isabel Allende Maya naplója című regénye.

A következő két kötet még májusban, az Ünnepi Könyvhét előtt napvilágot lát majd.
Az egyik az amerikai Kim Fay Sarga Babilon című műve, a másik pedig a világhírű japán szerző, Murakami Haruki két korai kisregénye, a Hallgasd a szél dalát és a Flipper 1973.

Az utóbbi írások érdekessége az, hogy a Murakami rajongók feltehetően nagy örömére végre megjelenhet magyarul is a Birkakergető nagy kaland előzménye.
A sorozat ősszel további sztárszerzők műveivel folytatódik. Olvashatjuk Kate Attkinson, Marina Lewycka, Olga Grushin történeteit, de később távolabbi tájak szerzőinek írásaiból is ízelítőt kapnak az olvasók.

A sorozati különlegessége még, hogy teljesen új designnal jelennek meg a kiadványok. A kötetek összetéveszthetetlenek lesznek máskönyvekkel. A feladatra az elismert kortárs művészt, Hitka Viktóriát kértek fel, aki jellegzetes látványvilágával és egyedi grafikai megoldásaival járul hozza a sorozat értékeihez. Az első három kötet a hétvégén megrendezésre kerülő Nemzetközi Könyvfesztiválon debütál majd a Millenáris parkban, ez alkalomból szombat este 6-kor a Geopen Kiadó egy pohár borra várja az érdeklődő olvasókat a B28-as standon.
A kötetek egységára: 3690Ft

2016. április 21–24. 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
Millenáris

Hirdetés