2018. február 20. - kedd

127 fát ültettek a Föld napján a Fővárosi Nagycirkusz művészei

Kinyomtatom...
Urbán Ádám fotó

A Fővárosi Nagycirkusz 127 éve nyújt feledhetetlen élményt a cirkuszrajongóknak.

A Föld napján, április 22-én ezért 127 facsemetét ültettek el artistaművészek közreműködésével négy telephelyen, amellyel együtt pótolták az idővel kihalt darabokat is. Az eseményen az Atlantisz gyermekei című nagyszabású vízi cirkuszi show művészei is részt vettek, sőt Demjén Natália és Kristóf Krisztián már faültetéssel kezdte a napot a cirkuszi eseményhez magánemberként is csatlakozva.

Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója is arra ösztönözte az érdeklődőket, ők is fogjanak a kezükbe egy ásót, s ahol lehetőségük van rá, ültessenek el egy fát ezen a napon. A faültetéshez csatlakoztak a Rippel Brothers tagjai is, akik a Baross Imre Artistaképző Iskola diákjaival a MACIVA Művésztelepen és az iskola udvarán ültettek el több facsemetét.

A programban két utazó cirkusz is részt vett: az Eötvös Cirkusz és a Hungária Nagycirkusz igazgatói Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatójával együtt ültettek el egy különleges facsemetét az előadás szünetében a pécsi Expo területén.

A Fővárosi Nagycirkusz története egészen 1889-ig nyúlig vissza, amikor a Fővárosi Tanács jóváhagyta a nagy, világvárosi Wulff-cirkusz felállítását. Wulff Ede holland cirkuszigazgatót bízták meg, hogy a Városligetben egy állandó cirkuszt építsen és működtessen. A megnyitás utáni első két évtizedben kétszer is felújították a cirkuszt, majd 1908-ban Beketow Mátyás nemcsak felújíttatta, hanem szétszedette, és kb. 80 méterrel arrébb, a mostani helyére költöztette a cirkuszt.

A Fővárosi Nagycirkusz legközelebbi kapcsolódó programja:
2016. április 25. 18 óra - ARTista Café
Társadalmi felelősségvállalás a cirkuszi művészetekben.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Kihagyhatatlan tavaszi és nőnapi program.

Valami Amerika 3 poster

Több mint 116.000 néző látta az első hétvégén.

fotó Juhász Tibor

Czanik Balázs segítségével bomba formába lendülhetsz a nyárra.