II. Womanity Fesztivál 2016. május 15. – Millenáris Park B épület

A Womanity Fesztivál a nőket ünnepeli.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel a Womanity Magazin 2016. május 15-én több mint 3500 m²-en mutatja be a leginkább kipróbálásra ajánlott 120 női-családi márkát Budapesten a Millenáris Park „B” épületében. Az egyedülálló fesztivál a Womanity Media & Events kiemelkedő eseménye, melyen a médiadíjas koncepció szerint a magazinoldalon bemutatott termékek, szolgáltatások és témák “életre kelnek”. Közel 120 kiállító, workshopok, business terem, „férfimegőrző”, interaktív baba-mama szoba és nagyszínpadi programok, előadások várják az érdeklődőket.

A Womanity Fesztivál elkötelezett célja, hogy inspirálja, felvidítsa, megerősítse a nőket. A fesztivál „A Magazin Életre Kel!” koncepciónak megfelelően, rengeteg női és családi érdeklődésre számot tartó lehetőséget kínál. Az esemény célja, hogy szektoronként a leginkább kipróbálásra ajánlott márkákat mutassa meg a közönségnek és segítsen eligazodni a szolgáltatás- és termékáradatban. A fesztivál szerethetőségét és színvonalát bizonyítja, hogy számos elismert és példaértékű kutató, író, sportoló, médiaszemélyiség adta nevét a programhoz.

A fesztivál partnere a Richter Gedeon Nyrt.  „Richter a Nőkért” programja, amely évek óta szívügyének tekinti a nők segítését. Igyekeznek a legtöbb nő számára valami igazán fontosat nyújtani: önbecsülést, saját maguk, nőiségük értékelését, valamint a különlegesség elismerését minden életkorban.

Az esemény háziasszonya Jaksity Kata műsorvezető, aki háromgyermekes családanyaként rendszeresen blogol, és időről-időre kiáll egyes nőjogi kérdések mellett. A fesztivál színpadán: Pálfi Éva, Végvári Tibor, Sterczer Hilda, Juhász Anna, Vass Virág, Tonk Emil, Vámos Miklós, Dr. Kádár Annamária, Bán Teodóra, Katus Attila, Kriston Andrea.

A fesztivál programjainak fókuszában természetesen a nő áll. Jelen lesz 120 ajánlott márka az ország minden részéről kedvezményekkel, interaktív standokkal, business teremmel, amelyek mellett a legújabb trendek és még több díjmentes szolgáltatás várja az érdeklődőket 4000 m²-en. A képzések, workshopok, mini kurzusok során, különféle területeken gazdagodhatnak új ismeretekkel a résztvevők. Üzleti kapcsolatépítésre is van lehetőség a rapid business szolgáltatáson keresztül.

A gyermekkel érkezőket egy interaktív baba-mama szobában várják, ahol kicsiket és nagyokat is érdekes programokkal várják. A férfiak kényelmét pedig egy „férfimegőrző” szolgálja. Az első 1500 látogató egy Welcome csomagot kap ajándékba.

Kerekasztal beszélgetések során olyan témákat vitatnak meg a meghívottak, amelyek a 21. században gyakori beszédtémák a nők és a társadalom körében. Az egyik résztvevői olyan anyák, akik a gyermeknevelés mellett a karrierjükről sem feledkeztek meg és a család mellett a munkájukban is kiteljesednek. S mégis hogyan egyeztethető össze a kettő? Erről mesélnek Dr. Dobó Ágnes, az IgazAnya blog írója, Lipcsei Betta, műsorvezető, Marton Adrienn privátséf és ételstylist, valamint Heitner Orsolya műsorvezető.
A másik kerekasztal-téma a „sikeres nő” fogalmát járja körbe, ahol magas beosztásban, komoly felelősség mellett dolgozó hölgyek mesélnek a sikerükhöz vezető útjukról, az ezzel járó pozitív és negatív hatásokról. Vendégek: Niszkács Anna a Gerbeaud Gasztronómia Kft. értékesítési és marketing igazgatója, Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR vezetője, Kiss Katalin a Kérastase (CZ/HU/SK) márkaigazgatója illetve Pödör Krisztina, Pödör Kft. ügyvezetője.

„Richter a Nőkért” a Womanity Fesztiválon
A Richter Gedeon Nyrt. a nőgyógyászatban meghatározó cégként kiemelt figyelmet fordít olyan programok támogatására, melyek értékesek a nők számára. Magyarországi központú multinacionális cégként kivételes rálátása van a magyar nők helyzetére abból adódóan, hogy korszerű nőgyógyászati készítmények fejlesztésével és forgalmazásával a nők egészségéről gondoskodik a tinédzser kortól kezdve egészen a változó korig. Ez a gondoskodás azonban felelősségvállalással is jár. A Társaság feladatának tekinti, hogy a nők lelki, társadalmi jólétéért is tegyen társadalmi szerepvállalása részeként. Ezért hívta életre a Richter a Nőkért Programot. A nők egészségének védelme, magának az alapító-névadó Richter Gedeonnak is személyes szívügye volt.
"A Richter a Nőkért Programunkkal igyekszünk a legtöbb nő számára valami igazán fontosat nyújtani: önbecsülést, saját magunk, nőiségünk értékelését, a különlegesség elismerését minden életkorban. Hisszük, hogy a pozitív értékek képviselete mellett a közösségteremtő klubokkal, a nők számára fontos témákban folytatott párbeszéddel, vagy a Richter Aranyanyu díjazottjain keresztül inspiráló példák bemutatásával értéket teremtünk, és reméljük, hogy mindezek egy lépéssel közelebb visznek minket a nők testi-lelki, és társadalmi jólétének megteremtéséhez és fenntartásához." (Beke Zsuzsa – kormányzati kapcsolatok és PR vezető – Richter Gedeon Nyrt.)
A Richter a Nőkért egyik fontos eleme, a „Nőnek lenni jó” program azt a tényt állítja a középpontba, miszerint a nők minden életkorban, minden életszakaszban boldognak érezhetik magukat – akár egy kedves, apró gesztus, nekik kijáró megkülönböztetett figyelem okán, akár az életük egy-egy markáns, a nőiséghez kötődő pillanatának megélésekor.

Richter Aranyanyu Díj
Elismerés  nőknek, akik „csak” teszik a dolgukat, de munkájuk nélkül megállna a világ. A Richter a Nőkért Program részeként, a 2011-ben alapított Richter Aranyanyu Díj Magyarországon egyedülálló kezdeményezés. A több mint egymillió forint összdíjazású, kifejezetten nőknek szóló elismerést a Richter Gedeon Nyrt. és a Rácz Zsuzsa író hívta életre. A díj célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése. A díjat olyan nőknek ítélik oda, akik klasszikus, női segítő szakmákban dolgoznak, és munkájuk nélkülözhetetlen, mégis csekély anyagi és erkölcsi elismerésben van részük. Aranyanyukat négy kategóriában – pedagógus, orvosnő, egészségügyi és szociális szakdolgozó – a nagyközönség ajánlhat, a díjazottakról szakmai zsűri és közönségszavazás dönt. A jelöléseket 2016. június 5-ig várják a honlapon.