Kapj el ötvenszer

Az 50. Kapj el előadást ünnepelte a Békéscsabai Jókai Színház.

A Seregi Zoltán rendező által jegyzett kamara előadás a 2011-es békéscsabai bemutató óta az ország számos színházában, sőt a határainkon túl is nagy sikerrel mutatkozott be, Balogh Anna és Szomor György szereplésével.

Neil Simonról minden túlzás nélkül elmondható, hogy a szórakoztató színdarabok koronázatlan királya, Marvin Hamlisch pedig az amerikai színpadi és filmzene – minden létező díjjal kitüntetett – briliáns alkotóművésze. Így nem véletlen, hogy a Jókai Színház közkívánatra újra és újra műsorára tűzte az együttműködésükből született „Kapj el!” című, különlegesen szép, romantikus zenés komédiát.

Hétfőn este érkeztek el az ötvenedik előadáshoz, melyet az alkotók, a szereplők és a közönség együtt ünnepelt meg. Seregi Zoltán igazgató (a darab rendezője is egyben), megszakította a tapsrendet és tájékoztatta a közönséget, hogy egy különleges előadást, az 50. „Kapj el!"-t látták. Elmondta, egy vidéki színház életében ritkán fordul elő, hogy ilyen magas előadásszámot megél egy darab, főleg, ha kamara-előadásról van szó, erre méltán lehetünk büszkék.

Az ünnepi alkalomból a direktor személyesen kínálta meg a nézőket egy-egy pohár pezsgővel, majd a stáb kóstolta meg a gyönyörű „Kapj el!” tortát. A jubileumi előadás egyben az utolsó is volt, kedden este kerül sor a darab „temetésére”, ami egy régi színházi szokás az utolsó utáni előadáson, meglepő fordulatokkal.

Kedden este tehát „Kapj el!” legutoljára: „azoknak, akik már voltak szerelmesek, azoknak, akik szerelmesek, azoknak, akik még nem voltak szerelmesek, és azoknak, akik azt hiszik, hogy már nem lesznek szerelmesek.”