2017. december 12. - kedd

Kapj el ötvenszer

Kinyomtatom...
 50. „Kapj el!

Az 50. Kapj el előadást ünnepelte a Békéscsabai Jókai Színház.

A Seregi Zoltán rendező által jegyzett kamara előadás a 2011-es békéscsabai bemutató óta az ország számos színházában, sőt a határainkon túl is nagy sikerrel mutatkozott be, Balogh Anna és Szomor György szereplésével.

Neil Simonról minden túlzás nélkül elmondható, hogy a szórakoztató színdarabok koronázatlan királya, Marvin Hamlisch pedig az amerikai színpadi és filmzene – minden létező díjjal kitüntetett – briliáns alkotóművésze. Így nem véletlen, hogy a Jókai Színház közkívánatra újra és újra műsorára tűzte az együttműködésükből született „Kapj el!” című, különlegesen szép, romantikus zenés komédiát.

Hétfőn este érkeztek el az ötvenedik előadáshoz, melyet az alkotók, a szereplők és a közönség együtt ünnepelt meg. Seregi Zoltán igazgató (a darab rendezője is egyben), megszakította a tapsrendet és tájékoztatta a közönséget, hogy egy különleges előadást, az 50. „Kapj el!"-t látták. Elmondta, egy vidéki színház életében ritkán fordul elő, hogy ilyen magas előadásszámot megél egy darab, főleg, ha kamara-előadásról van szó, erre méltán lehetünk büszkék.

Az ünnepi alkalomból a direktor személyesen kínálta meg a nézőket egy-egy pohár pezsgővel, majd a stáb kóstolta meg a gyönyörű „Kapj el!” tortát. A jubileumi előadás egyben az utolsó is volt, kedden este kerül sor a darab „temetésére”, ami egy régi színházi szokás az utolsó utáni előadáson, meglepő fordulatokkal.

Kedden este tehát „Kapj el!” legutoljára: „azoknak, akik már voltak szerelmesek, azoknak, akik szerelmesek, azoknak, akik még nem voltak szerelmesek, és azoknak, akik azt hiszik, hogy már nem lesznek szerelmesek.”

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Én, te, mi - interaktív színházi tárlatvezetés.

fotó Toldi Éva

Magyarországi bemutató a Rózsavölgyi Szalonban.

Blazsovszky Ákos Picasso gitárjaival

A József Attila Színház és az Újnyugat Irodalmi Kör közös kávéházi szalonja.