Vujicsics Együttes és Sebő Ferenc a zenés állatkerti estén

Tizenötödik évadjához érkezett a Zenés állatkerti esték koncertsorozat.

Az idei július 6-án kezdődött program keretében összesen nyolc koncertre kerül majd sor. Az előadások a hagyományoknak megfelelően szerdánként lesznek, így július első szerdájától augusztus negyedik szerdájáig minden szerda este koncerttel várja a közönséget az Állatkert. A fellépők közül sokan az elmúlt években is rendszeres fellépői voltak az állatkerti koncertsorozatnak, de számos művész most először lép fel a városligeti intézményben.

A sorozat a Budapest Klezmer Band (vendég: Bíró Eszter) – Klezmer varázzsal indult, majd Tompos Kátya – Keresztül Európán, és Szalóki Ági – Csak egy nap a világ koncertével indult és most szerdán a Vujicsics Együttes és Sebő Ferenc következik.
július 27. (szerda), 20:30
Vujicsics Együttes és Sebő Ferenc – Na kraj sela
(esőnap július 28-án, csütörtökön); a koncert helyszíne a Varázshegy
A Kossuth-díjjal elismert együttes a népi hagyományok megőrzése mellett arra törekszik, hogy a sokszínű délszláv dallamkincset autentikus formában, tradicionális hangszerekkel, magas színvonalú zenei tudással mutassa be. Megszámlálhatatlan hazai és külföldi koncert, fesztiválfellépés gazdagítja pályájukat. Ezúttal is jó hangulatú koncert várható, ahol a bátrabbak táncra is perdülhetnek. Az este vendége Sebő Ferenc. Mindkettejükről elmondhatjuk: élő legendák – élők, a folytonos megújulás értelmében is.

A koncertek minden alkalommal 20 óra 30 perckor kezdődnek, de az előadásokra érkező közönség előtt már 19 órakor kitárulnak a kapuk, így egy kellemes esti sétát is lehet tenni az Állatkertben. Az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. Jegyek az Állatkert pénztáraiban, illetve a Jegymesternél (www.jegymester.hu) válthatók 3500 forintos egységáron.

A zenés programok másfél évszázados múltra tekintenek vissza a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Már a megnyitás évében, 1866-ban működött a Pálffy gróf adományaként felállított zenepavilon. Az 1910-es években az Állatkertnek saját szimfonikus zenekara is volt, a követező évtizedben pedig a Magyar Rádió az első koncertet az Állatkertből sugározta, ahogyan azt az LGT is megénekelte a „Rádió” című slágerben. Az 1950-es években szabadtéri színpad működött a kert területén, majd néhány évtizedre megszűntek a zenés programok. Újbóli visszatérésükre az 1990-es évek közepéig, a Budapesti Fesztiválzenekar legendás állatkerti előadásáig kellett várni. Ezt követően újra rendszeressé váltak a koncertek, mi több, Zenés állatkerti esték címmel 2002 óta minden évben koncertsorozatot szervez az intézmény. Ez a koncertsorozat érkezett el idén a tizenötödik évadhoz.

Az augusztusi programok:
augusztus 3. (szerda), 20:30
Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra – „Odavagyok magáért”
Táncbemutató
augusztus 10. (szerda), 20:30
Kern András (vendég: Hernádi Judit és Heilig Gábor) - Lövölde tér
augusztus 17. (szerda), 20:30
Geszti Péter Létvágy
augusztus 24. (szerda), 20:30
Budapest Bár