Dima karácsonya

Szűnni nem akaró taps a Fővárosi Nagycirkusz bemutatóján.

Csillogó tekintettel, szűnni nem akaró tapssal köszöntötte a Nagycirkusz lelkes közönsége az új műsort, amelyben Fekete Péter - az előadás rendezője - törekvései szerint az artistaművészek mutatványai nem szétpukkanó, múltba vesző csodák, hanem varázsgömbök, amelyekkel feldíszítik mindannyiunk közös karácsonyfáját –, a Nagycirkusz évzáró darabjának központi szimbólumát. 

Dima - a műsor címadója, a Moszkva melletti kisvárosból érkező kilencéves kissrác -, akár mi is lehetünk: elbűvöli a karácsonyi forgatag, a sok ajándék, a rengeteg fény, a szikrázó csillogás. Miközben kiderül, hogy elérhetőek az olyan valódi értékek, mint az egymásra figyelés, a társunkban való hit, az összetartó, szeretetteljes család, a kitartó munka gyümölcse és a feltétlen bizalom édessége –, akár a fa alá rendezett ajándékok. Csak észre kell vennünk.

A Fővárosi Nagycirkusz Dima karácsonya című klasszikus cirkuszi műsorban a különböző állatszámok mellett az artisták fliegende-, akrobata- és zsonglőrprodukcióval, valamint görgő-, rúd- és levegőszámokkal kápráztatják el a közönséget. Fekete Péter igazgató meghívására világhírű „perzs” számával porondra lép a többszörös fesztiváldíjas Markin-család is.

Tökéletes teremtmény, szeme a végtelen mélység, a jövő tükre – tiszta, kíváncsi, érzékeny, nyitott a világ minden rezdülésére –, ő a gyermek. Ő a kis Dimitrij, Dima, aki karácsonykor varázslatos csodavilágot álmodik a porondra: egy olyan mesevilágot, ahol az elefánt táncra perdül, ahol gyönyörű fehér galambok szállnak a magasban, ahol a vadállatok megszelídülnek, és békében, harmóniában élnek az emberrel, ahol meseszép tündérek káprázatos tánca ünnepli a levegőben a fény születését.