Adventi Ünnep a Bazilikánál

Idén a békés együttélés jegyében gyújtották meg Advent első gyertyáját.

Hatodik alkalommal nyílt meg a belváros leglátványosabb karácsonyi vására, az Adventi Ünnep a Bazilikánál. A hagyományokat folytatva advent első vasárnapján, november 27-én ünnepélyesen Snell György püspök, a Szent Jobb őre gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját, majd Belváros-Lipótváros polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter köszöntötte a látogatókat. A Bazilika január 2-ig minden este ünnepi fénybe borul, de a belváros szívébe költöztek a különleges ajándékokat kínáló árusok is. A téren felállított mesebeli faházakban közel nyolcvan kézműves igényes ajándéktárgyaiból válogathatnak az érdeklődők, de felejthetetlen gasztrokínálattal is várják az ünnepi hangulat szerelmeseit.

Advent első vasárnapján a hagyományoknak megfelelően Belváros-Lipótváros polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter köszöntötte a vendégeket és a rendezvény támogatóival közösen felkapcsolták a tér, a belváros és a vásár színpompás karácsonyfájának díszkivilágítását.
Az erdei hangulatra emlékeztető adventi koszorú és az épület előtt felállított szívet melengetően szép betlehem minden nap felidézi majd bennünk, hogy ünnepi időszakba léptünk, várakozunk, reménykedünk, befogadunk és elfogadunk.

November 25-től 2017. január 2-ig Adventi Ünnep a Bazilikánál
Bazilika, Szent István tér, Budapest

Programok és nyitva tartás itt.

Az összefogás karácsonykor még fontosabb
Idén már negyedik alkalommal van jelen az Ökumenikus Segélyszervezet egyedülálló adománypontjával a vásárban. A szeretet.éhség. sütödében az önkéntesek a látogatókkal és a szervezetet segítő sztárvendégekkel közösen készítik el azokat a mézeskalácsszíveket, amelyekkel a helyszínen adományozóknak mondanak köszönetet. Az ökumenikusok a sütöde mellett adományboltot is működtetnek, ahol elsősorban az intézményeikben készült kézműves ajándékokat lehet vásárolni, de kínálatukban megtalálhatóak az ünnepi összefogás szimbólumává vált mézeskalácsszíves ajándéktárgyak is. Ebben az évben először nemcsak az adományponton jótékonykodhatunk, hanem bármely árusnál lehetőségünk van fizetéskor egy összeget felajánlani a Segélyszervezet támogatására.
Az Út a Mosolyért Alapítvány idén először választotta különleges jótékonysági rendezvényének helyszínéül a vásárt, ők a Heim Pál Gyermekkórház súlyosan sérült, hosszú ideig, tartósan lélegeztetett betegek ellátásának támogatására rendeznek gyűjtést december 11-én. Az Út a Mosolyért Advent díszvendégei gyermekotthonban élő gyermekek lesznek, akik a rendezvény során olyan ismert emberekkel készíthetik el a saját karácsonyfadíszeiket, akiket eddig csak a televízióban láthattak. A közös éneklést és a nagyszabású flashmobot ismert énekesekkel és hírességekkel szeretnénk emlékezetessé tenni a gyermekek számára.