2018. november 18. - vasárnap

Bánk bán a képernyőn!

Kinyomtatom...
jelenet

Március 15-én, 19.30-kor műsorára tűzi az MTVA M5 kulturális csatornája a Jókai Színház előadását.

2016 szeptemberében a Magyar Televízió rögzítette a Thália Színházban megrendezésre került Vidéki Színházak Fesztiválján a Békéscsabai Jókai Színház Bánk bán című előadását, melyet március 15-én 19.30-kor sugároz az MTVA M5 kulturális csatornája.

Nagyszabású Bánk bán-bemutatóval ünnepelte egy évvel ezelőtt nemzeti ünnepünket a Békéscsabai Jókai Színház. Szabó K. István rendezésében, Zalán Tibor friss szövegváltozatával Demeter Andrással a címszerepben, igazi örök érvényű produkciót sikerült színpadra állítani. Az előadást rögzítette 2016 szeptemberében a Magyar Televízió a Thália Színházban megrendezésre került Vidéki Színházak Fesztiválján. Az előadást egy évvel a bemutatót követően, március 15-én, 19.30-kor műsorára tűzi az MTVA M5 kulturális csatornája.

Az előadásban II. Endre király szerepét Presits Tamás, Gertrudis királynét Kovács Edit, Ottó meráni herceget Czitor Attila, Melindát Földesi Ágnes játssza. Mikhál bánként Mészáros Mihályt, Simonként Katkó Ferencet, Peturként Bartus Gyulát, Myskaként Csomós Lajost láthatja a közönség. Biberachot Tege Antal, Tiborcot Jancsik Ferenc kelti életre.

Rátkai Erzsébet jelmezei szándékokat, állapotokat, viszonyokat rögzítenek, nem kötődnek a történet valós idejéhez. Mira János díszlettervező  történelmi korokat és a mai kort idéző játékteret állított színre. Verebes Ernő zeneszerző egy archaikusan kortárs zenét írt egy sokféleképpen megszólaló kamarazenekarra.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Csernus Tibor és Juhász Ferenc

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Várkert Bazár közös kiállítása, a Csernus és a Montmartre novembertől januárig izgalmas programokkal várja az érdeklődőket!

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

A-TEAM fotó a tavalyi gálán készült

Angyalok szárnyalása címmel november 19-én 19 órától jótékonysági est a Jókai Színházban.