Moszkvából sugárzott balett- és táncszínházi közvetítések az Uránia Nemzeti Filmszínházban

Három csodálatos táncelőadást is láthat a magyar közönség a filmszínház mozivásznán.

Április 9-én sugározzák élőben a Bolsoj Balett előadásában a Korunk hőse című darabot. A táncjáték a kortárs orosz zeneszerző, Ilja Demuckij muzsikájára készült, és olyan sztárokkal kerül színre, mint Olga Szmirnova, Igor Cvirko, Artyem Ovcsarenko, Jekatyerina Sipulova, Ruszlan Szkvorcov és Szvetlana Zaharova. A rendező Kirill Szerebrennikov.

Április 11-én a Vahtangov Színház táncszínházi előadásában elevenedik meg az Anna Karenina a nemzetközi hírű litván koreográfus, Anželika Cholina merész új interpretációjában. Cholina munkáiban a balett, a modern tánc és a színjátszás elemeit ötvözi. Az Anna Karenina drámai hatású koreográfiáját Alfred Schnittke érzelmekben gazdag zenéje festi alá.

Április 14-én a Bolsoj táncosaival láthatjuk a Csipkerózsikát, Csajkovszkij balettjét. A darab a Marius Petipa által kidolgozott 19. század végi klasszikus koreográfiának Jurij Grigorovics által megújított, pazar színpadraállításában látható, Olga Szmirnovával Auróra hercegnő, és Szemjon Csudinnal Deziré herceg szerepében.