2018. november 15. - csütörtök

Ezrek mozdultak meg a 2. Budapest Art Weeken

Kinyomtatom...
Nemzeti Galéria

2017. április 18-23. között rendezték meg a 2. Budapest Art Weeket, amely a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyetlen, hivatalos képzőművészeti eseménysorozata.

Az idei alkalommal több, mint 10 000 látogató fordult meg a 60 helyszínen, ahol 80 kiállítás volt megtekinthető és a kiállításokhoz kapcsolódóan 70 kísérőprogramon vehettek részt az érdeklődők. Rengetegen voltak kíváncsiak a műterembejárásokra, a galériatúrákra, a kortárs tánc előadásokra, irodalmi-képzőművészeti beszélgetésekre, vezetett sétákra és az intézményes-galériás tárlatokra. Az eseménysorozatot 2018 áprilisában folytatják a szervezők.

„A 2016-os Budapest Art Weeken még 5000 látogató vett részt, az idei szám ennek több, mint a kétszerese. Nagyon boldogok vagyunk, hiszen a kitűzött célunk, hogy hat napon át minél nagyobb számú, lelkes ember, nem csak, hogy érdeklődjön, de el is menjen a programjainkra, - kiállításokat nézzen, alkotókkal beszélgessen, számára ismeretlen képzőművészettel foglalkozó helyeket ismerjen meg - megvalósult. Az Art Week hetében számos múzeum, galéria és műteremház volt látogatható egyetlen karszalaggal és sokan éltek is a lehetőséggel. Hihetetlen érzés volt városszerte biciklis vagy sétálós artweekesekkel találkozni a hat nap alatt. Alig várom, hogy jövőre is találkozzunk velük!“ – fejtette ki Bérczi Linda a Budapest Art Week igazgatója.

A 3. Budapest Art Week-et 2018. április 17-22. között rendezik.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

plakát

A Lenin-kultusz és Vlagyimir Iljics kortárs átirataiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen.

plakát

Számos pompás corvina és más díszkódex érkezett magyar gyűjteményekből és a világ távoli pontjairól, New Yorktól Párizson keresztül Bécsig az Országos Széchényi Könyvtárba.