Indonéz napok és Jótékonysági Vásár az Indonéz Nagykövetségen

Két napos családi program május 6-7-én.

Az Indonéz Köztársaság Nagykövetsége és az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ szervezésében immáron 6. alkalommal kerül megrendezésre Budapesten az Indonéz Napok és Jótékonysági Vásár.

A kétnapos rendezvény ezúttal egy különleges helyszínen, az Indonéz Nagykövetségen mutatja be a Föld negyedik legnépesebb országa – a több mint 17.000 szigetből álló – délkelet-ázsiai szigetország, az Indonéz Köztársaság sokszínű kultúráját.

A két napos családi programon a látogatók megismerkedhetnek a távoli Indonézia kézműves- és gasztro-termékeivel, autentikus tánc- és zenei kultúrájával, egzotikus tájaival és ruhakölteményeivel, kipróbálhatják és megtanulhatják a batikolás technikáját és a szerencsésebbek értékes tombola-nyereményekkel gazdagodhatnak.

Az idei jótékonysági vásár kiállítói az Indonéz Nagykövetség szabadtéri területén sátrakban mutatják be a magyar közönség számára Indonézia értékeit és jellegzetes termékeit. A vásáron számos kiállító (indonéz és magyar cég) vesz részt, akik ékszerekkel, batikolt ruhákkal, indonéz élelmiszerekkel (kókusztermékek, kávé, tea, fűszerek…), kézműves termékekkel és lakberendezési tárgyakkal készülnek. A látogatók természetesen indonéz gasztronómiai különlegességeket, nemzeti ételeket, italokat is megkóstolhatnak.

Május 6-7., szombat-vasárnap 10:00-17:00 között
Indonéz Nagykövetség, Budapest, VI. Városligeti fasor 26.
A rendezvény ingyenes!
Ünnepélyes megnyitó: május 6-án, szombaton 10:00 órakor
Megnyitóbeszédet mond: H. E. Wening Esthyprobo Nagykövet asszony – Indonéz Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége

További programok: kézműves és gasztro-termékek vására, ezüstékszerek, batik ruhák és kiegészítők, indonéz tradicionális táncegyüttesek és zenei produkciók, - Gamelán zene, “Saman” indonéz tánc, “Jaipongan” tánc, Rindik zene, “Wira Pertiwi” tánc, “Gemufamire” közös tánc - batik workshop, filmvetítések Indonéziáról, indonéz fashion show, tombola – értékes indonéz nyereménytárgyak!
További májusi rendezvényeik:
május 9-11. Indonéz Napok - Kiállítás és vásár
Fővám téri Nagycsarnok, Budapest
május 19-20.  Indonéz Napok – Kiállítás és vásár
Buy-Way Bevásárlópark, Dunakeszi