2018. november 18. - vasárnap

A Hétfejű Tündér Chişinăuban

Kinyomtatom...
Éder Vera fotó

A Budapest Bábszínház Lázár Ervin-mesékből készült előadása a moldáv főváros, Chişinău nemzetközi bábszínházi fesztiválján vesz részt.

Moldáv, román, ukrán, fehérorosz, kazah, bolgár, litván, német bábszínházak, sőt egy kínai és egy afrikai társulat is érkezik a fesztiválra, amelyet a chişinăui Guguţă Bábszínház rendez.

Az esemény kilencedik kiadásán 24 előadás látható, köztük a Budapest Bábszínház produkciója, A Hétfejű Tündér, amely Lázár Ervin különleges, semmihez nem hasonlítható, lírai mesevilágát jeleníti meg. Ebben a világban minden ismerős, mégis minden másképp van. A kerekerdő négyszögletű, a hős csúnya, a tündér hétfejű. A hétköznapok eseményei mesévé kerekednek, a mese hősei hétköznapi örömökkel, bánatokkal találkoznak.

A 2012. január 19-én bemutatott előadás nagy közönség- és szakmai sikert ért el. A Hétfejű Tündér elnyerte a VI. Kaposvári Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi ASSITEJ Biennálén a legjobb gyerekelőadásnak járó Üveghegy-díjat, a zsűri pedig Gimesi Dórát a legjobb dramaturgnak járó Békés Pál-díjban részesítette. Az előadás 2014-ben a bangkoki Harmony World Puppet Carnivalon elnyerte a legjobb látvány díját, a 2015-ös a kragujeváci Arany Szikra Fesztiválon pedig a legjobb rendezés (Kuthy Ágnes), látvány (Mátravölgyi Ákos), zene (Sáry László), előadás és színészi munka (Hoffer Károly, Tatai Zsolt, Teszárek Csaba) díját.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Csernus Tibor és Juhász Ferenc

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Várkert Bazár közös kiállítása, a Csernus és a Montmartre novembertől januárig izgalmas programokkal várja az érdeklődőket!

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

A-TEAM fotó a tavalyi gálán készült

Angyalok szárnyalása címmel november 19-én 19 órától jótékonysági est a Jókai Színházban.