Sikeresen és gazdag élményekkel ért véget a II. Motoros Borok Útja Rallye

Fegyelmezett mezőny, biztonságos közlekedés, egyetlen karcolás nélkül a kétnapos versenyen.

Büszke vagyok az indulókra, hogy a nyár első hétvégéjén, az első igazi kánikulában fegyelmezetten, nem gyorsan, hanem pontosan, napközben egy korty alkohol elfogyasztása nélkül, versengve teljesítették a feladatokat. Minden résztvevő megértette a rallye célját” – nyilatkozta a versenyről Megay Róbert Péter főszervező.

„Örülök, hogy a csapat tagjai odafigyeltek egymásra és a borászokra. Így megismerhették, megérthették a hazai borkészítők hitvallását, azt, hogy valójában mitől is lesznek olyan csodálatosak a magyar borok.” „Az életstílus, amit a Vespák megtestesítenek, remekül illett a rallyehoz, a tájhoz, a csapathoz. Amerre jártunk, érdeklődő és mosolygó tekintetek kísértek.” – summázta élményeit Rieb György, a versenyre vadonatúj Vespákat biztosító Netmoto Kft. vezetője. A Vespák idén is kiválóan bírták a gyűrődést, a harminc általunk biztosított motor összesen közel 15 ezer kilométert futott műszaki hiba nélkül. Talán nem meglepő, hogy több motor már gazdára is talált. "

A verseny teljes mezőnye a szombat esti eredményhirdetés előtt még másfél órán keresztül teljesen másért izgulhatott, ugyanis együtt nézték meg a Juventus – Real Madrid Bajnokok Ligája döntőt. Ennek különösképp örülhetett a madridi születésű, 31-es rajtszámmal induló Javier De Santos, aki – amellett, hogy kedvenc csapata diadalmaskodott – a Rallye legjobb nemzetközi versenyzőjének járó különdíjat is elhozta.

Az eredmények a következőképp alakultak:
1. hely: Horváth József
2. hely: Mázló Imre – Hídvégi Judit
3. hely: Kis Viktória – Tóvizi-Katona Renáta
Különdíjak:
- Fair Play Díj: Borbás Balázs, amiért kisegítette egy versenytársát üzemanyaggal
- Kóborló Kupa: M. Kovács Róbert – Mészáros Szilvia , akik teljesítették ugyan a távot, de az itinertől eltérve kalandosan
- A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium különdíja: Rieb György – Lukoczky Csilla, a verseny alatt nyújtott szakmai támogatásukért
- A Földművelésügyi Minisztérium különdíja: Semmi-Kis Tünde – Körmöcz Péter, a legpontosabb versenyteljesítményért
- A legjobb nemzetközi versenyző különdíja: Javier de Santos

Az autózás szerelmesei jobb, ha már most bevésik a naptárba a következő időpontot: augusztus 25-27. Ugyanis a nyár utolsó hétvégéjén élénk érdeklődés mellett XXII. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Borok Útja Rallye, mely 3 nap alatt fedez fel újabb és újabb borvidékeket határon innen, és talán egy kicsit azon is túl. Már lehet jelentkezni a borokutja.hu oldalon!