VinAgora Borgála a Corinthia Hotel Budapestben

VinAgora Nemzetközi Borverseny - Megszülettek a borverseny eredményei.

6 nagyarany, 88 aranyérem, 81 ezüstérem, 2 „nevező ország legjobb bora”, 6 „legjobb fajtabor” díj, „legeredményesebb családi pincészet” díja, „legsikeresebb fiatal borász” díja, a „VinAgora új felfedezettje”.

Az idei VinAgora Nemzetközi Borversenyen, ahogy az elmúlt években már megszokhattuk nagy volt a küzdelem, hiszen nem könnyű a jók közül a legjobbnak lenni. Sokszor halk viták, csendes érvelések, egyöntetű vélemények alapzaja törte meg az egyébként szigorúan csendben dolgozó bírálók munkáját. Négy napon át zsűriztek a versenyre érkező hazai és külföldi szakemberek, akik a munka után megismerhették Budapest nevezetességeit. A legjobb borok versengtek idén is, a bírálóknak ezért nem volt egyszerű dolga. Rendkívül erős volt a mezőny, rengeteg érmet oszthattak volna ki, de a szabályzat szerinti 30%-os éremkorlát miatt idén is feljebb kellett emelni a ponthatárokat. Sok bor magas pontszámot ért el, ám idén mégsem kaphatott érmet.

A nagyközönség idén is megismerheti a részletes eredményeket, és végigkóstolhatja a borversenyre nevezett összes bort. Idén új helyszínen, felemelő környezetben, a Corinthia Hotel Budapestben vár minden borkedvelőt július 7-én, pénteken a VinAgora Borgála, hazánk egyetlen nemzetközi borversenyének közönségkóstolója. Közel 600 féle válogatott bor a világ számos országából, melyekből a borkedvelők kedvükre kóstolgathatnak. Az idei évben a rendezvény területén két terem található: a VinAgora teremben azokat a tételeket lehet korlátlanul kóstolni, melyek idén nem nyertek érmet, az Érmes borok termében pedig a borverseny érmes borait lehet megízlelni korlátozott keretek között. A VinAgora Borgálán új kedvencekre bukkanhat, régi ismerősöket üdvözölhet poharában, aki szereti a bort, szereti a sokszínűséget vagy egyszerűen kellemesen szeretne eltölteni egy elegáns borillatú napot.

A kóstolás mellett érdekes interaktív borszakmai aktivitások szórakoztatják a kíváncsi borkedvelőket. Az egyedülálló VINtelligencia teszt segít kideríteni, hogy vajon hány borkedvelő képes arra, hogy megérezzen néhány grammnyi cukor vagy sav különbséget.
Az „Én is pontozok” játékban összevetheti saját véleményét, bírálatát a VinAgora szakmai zsűri ítéletével. A játékszabályok egyszerűek: töltsön poharába bármelyik borból, jegyezze fel a kódszámát a bírálati lapról, a borversenyen is használt számítógépes programmal értékelje a bort, majd hasonlítsa össze véleményét az eredeti bírálati lappal! Az „Én is pontozok” interaktív borszakmai játék támogatója az Answare Kft. Vegyen részt az ingyenes interaktív borszakmai játékokon a rendezvény egész ideje alatt!

Számos ajándékkal is gazdagodhatnak a Borgálára érkező borkedvelő vendégek.
Az első 300 elővételi jegyvásárló ajándékba kapja a VinCE Magazin legfrissebb számát VinAgora melléklettel, melyet belépéskor vehet át a helyszínen. Továbbá a Borgálára jegyet vásárlók között hétvégi Volkswagen Multivan tesztvezetés kerül kisorsolásra a Volkswagen Haszonjárművek jóvoltából.
Az alapcsomag elővételben 5000 forint, mely a VinAgora teremben korlátlan kóstolást, valamint az Érmes borok termében 3 bor kóstolását tartalmazza. Nagyobb csomagok megvásárolhatók a rendezvény honlapján, kiegészítő jegyet a helyszínen is lehet vásárolni.
Nyitva tartás: 14-21 óra között, pénztárzárás: 20 órakor.
A helyszínen 1000 forintért kristály kóstolópohár vásárolható vagy bérelhető.
2017. július 7.
VinAgora Borgála

Corinthia Hotel Budapest

Hirdetés