VinAgora Borgála a Corinthia Hotel Budapestben

A Corinthia Hotel Budapestben vár minden borkedvelőt július 7-én, pénteken a VinAgora Borgála, hazánk egyetlen nemzetközi borversenyének közönségkóstolója.

Közel 600 féle válogatott bor a világ számos országából, melyekből a borkedvelők kedvükre kóstolgathatnak. Nyitva tartás: 14-21 óra között, pénztárzárás: 20 órakor. A nagyközönség idén is megismerheti a részletes eredményeket, és végigkóstolhatja a borversenyre nevezett összes bort.

A Budapesten megrendezett VinAgora Nemzetközi Borversenyre 556 nevezés érkezett 15 országból. Többek között Ausztrália, Brazília, Chile, Horvátország, Argentína, Románia, Spanyolország és Uruguay is szerepelt hazánkon kívül a nevező országok sorában. Az összesen 57 főből álló nemzetközi zsűri keményen dolgozott, hogy tudása szerint a legjobb döntést hozza meg a négy nap alatt.
A champion díjak július 7-én, a VinAgora Borgálán, a Corinthia Hotel Budapestben kerülnek kihirdetésre. A többi díj az alábbiak szerint került kiosztásra:

Nagyaranyérmet kaptak:
- Tornai Pincészet Kft., Tornai Jégbor 2015
- Csali Szőlőbirtok, Krokodil Bor Olasz rizling Jégbor 2013
- Grand Tokaj Zrt., Tokaji Aszú 6 puttonyos 2013
- Pauleczki-Vin Szőlőbirtok és Pincészet Kft., Tokaji Muscat Lunel Aszúesszencia 2007
- Pajzos Tokaj, Pajzos Tokaji 5 Puttonyos Aszú 2011
- Jackfall Kft., Grand 2009
Ha egy külföldi országból legalább 15 minta érkezik, akkor a nevezett minták közül a legmagasabb pontszámot elért arany érmes bor különdíjban részesül, ezt idén az alábbi pincészetek borai kapták:
- Sc Cotnari Sa, Grasa De Cotnari 1985, Románia
- Vinícola Campestre Ltda, Zanotto Espumante Naturel Brut, Brazília

Idén 7 legjobb fajtabor díj is gazdára talált:

- Takler Borbirtok, Takler Szekszárdi Cabernet Franc Reserve 2009
- Liszkay Mihály, Liszkay Cabernet Sauvignon 2012
- Kristinus Borbirtok, Chardonnay 2016
- Hilltop Neszmély Zrt., Kamocsay Ákos Hilltop Chardonnay Superior 2013
- Dobogó Pincészet, Dobogó Tokaji Furmint 2015
- Mikóczi Pincészet, Szekszárdi Kékfrankos Rosé 2016
- Varga Pincészet Kft., Aranymetszés Olaszrizling 2015

A champion díjak, a „legeredményesebb családi pincészet” díja, a „legsikeresebb fiatal borász” díja, és a „VinAgora új felfedezettje” díj a Borgálán kerül kihirdetésre ünnepélyes keretek között. A részletes eredménylista a különdíjak nélkül megtalálható a VinAgora weboldalán.

Hirdetés