Pénteken indul a Rozé fesztivál Villányban

A Villányi Rozé Fesztivál szódaháborúval is készül a hétvégére.

RozéMaraton futóverseny, nagyszínpadi koncertek, karibi hangulat és a legjobb rozé borok várják a hétvégére 2017. július 14-15-én, a Rendezvénytéren a villányi Rozé Fesztivál vendégeit. 23 borászat és többszáz közreműködő részvételével immár hetedik alkalommal rendezi meg Villány Város Önkormányzata, a nemzetközi hírű ingyenes fesztiválját, a Rozé Fesztivált, amely a rozé bor karakteréhez illeszkedő fiatalos, lendületes programokat kínál a bor városába érkező sokezer vendégnek.

A péntek délután kezdődő két napos fesztivál esti nagyszínpadi produkciói 19 órakor a Pixelplants zenekar koncertjével indulnak, 21 órától Puskás Peti zenekara, a The Biebers ígér galaktikus zenei élményt. Az esti program az Intermezzo Latin Club vérpezsdítő latin fiestájával zárul. Szombaton a családi programok sokasága mellett 10 órától Szársomlyó hegyére várják a szervezők az érdeklődőket, akik egy különleges borbarangoláson vehetnek részt. Kora délután, 16.30 órakor a RozéMaraton futói zenés felvonulás kíséretében rajtolnak majd el a Rendezvénytérről. A legrózsaszínűbb jelmezes futóverseny versenyzőinek 3 km-es távon kell rátermettségüket bizonyítani, hiszen a részvevők – felnőttek, gyerekek és a csapatban indulók egyaránt – rozé fröccs és málnaszörp frissítők kíséretében futhatják végig a távot. A verseny zsűrije nem csak a gyorsaságot, hanem a jelmezek kreativitását is értékeli. A leggyorsabbak és a legötletesebb rózsaszín jelmezek viselői értékes nyereményekkel gazdagodhatnak. Az első befutók Gere Tamás és Zsolt Diófa Panziójában vendég-éjszakákat, a Bock Pincészetben és Gere Attila Pincészetében borkóstolón történő részvételt nyerhetnek a sok palack rozébor mellé, a „Legrozébb jelmezes” győztest pedig a balatonföldvári Hotel Három Hattyú kényezteti majd értékes különdíjával. A díjak átadását követően pedig a futók és a közönség is részese lehet a „nagy villányi szódaháborúnak”!
A szombat este 20 órától a slágerlistás Dallos Bogi debütál a villányi közönség előtt,  22 órától pedig a hazai fesztiválok egyik nagy kedvence, az Anna and the Barbies várja majd a rajongókat.
Fesztiválbusz is segíti a látogatókat a Mohács- Villány és a Pécs-Villány útvonalakon. Bővebb információ itt.
A rendezvény fő támogatói a Pappas Autó Magyarország Kft., az E.ON Hungária Zrt. és az Axiál Kft.
Nevezés a RozéMaratonra: Online: július 14. 10.00 óráig. A helyszínen: július 15-én, a Villányi Rendezvénytéren, a RozéMaraton regisztrációnál.
A 2016. évi Rozé Fesztivál video-összefoglalója itt.

A Rozé Fesztivál főbb eseményei:
Július 14. (péntek)

19.00 Pixelplants
A Pixelplants zenei megoldásaiban egyszerre utazhatsz a klasszikus és az új Mad Max apokaliptikus sivatagában. A 2014-ben alakult trió organikus elektronikája harmonikus kombinációja a samplingeknek, grooveoknak és az élő hangszereknek, ami igazán táncolható hard-pop-ot eredményez.
21.00 The Biebers
A 2012-ben alakult The Biebers hatfős csapata alkotja az ország legkúlabb bandáját. Puskás Peti és zenekara azóta is megállíthatatlan! A srácok az idei nyarat is a színpadon töltik, brutális tempóra kapcsolnak és ismét megmutatják a fesztiválok közönségének, milyen az igazi #galaktikus #szexizés!
23.00 Intermezzo Latin Club
Lüktető ritmusok, vérpezsdítő dallamok, LATIN FIESTA! A zenekar a latin zene utazó nagykövete. Stílusukban a latin pop, latin rock és ska zenét ötvözik. Koncertjükön lüktető ritmusokon, vérpezsdítő dallamokon keresztül élheti át a közönség azt a bizonyos latinos életérzést.

Július 15. (szombat)
10.00 Borbarangolás - Szársomlyó

Kivételes lehetőség nyílik az érdeklődők számára, hogy egy túrvezető kalauzolásával körbejárják a Szársomlyó hegyét, ahonnan páratlan kilátás nyílik a borvidékre. A túrához minden résztvevőnek útitársa egy palack rozéfröccs a Bock Pince jóvoltából.
Találkozási pont: Szoborpark, Táv: 4 km, Javasolt alsó korhatár: 5 év
15:30   Jelmezmustra
A futóversenyen indulók legötletesebb jelmezeinek és kiegészítőinek nyilvános mustrája.
16:00 RozéMaraton - Bemelegítés
A futóverseny előtti közös bemelegítés Csuka-Maul Anikóval és fitRbox csapatával. 
16.30 RozéMaraton
A rózsaszín futóverseny során a 3 km-es távon fröccs és málnaszörp frissítők várják a résztvevőket, akik zenés felvezetéssel, igazi karneváli hangulatban futhatják végig a távot.
17.00 Ugorj a nyárba!
Jakab Yvett és a Fitt Y Team Kangoo bemutatója.
17.15 Rozé Szépségverseny
A futóversenyen indulók legötletesebb jelmezeinek és kiegészítőinek színpadi zsűrizése.
A nyilvános jelmezmustra 15.30-kor kezdődik!
20.00 Dallos Bogi
Az énekesnő 2014-ben a We All című dalával vált ismertté, amely rövidesen meghódított minden slágerlistát. Azóta több sláger és lemez kiadásán is túl van, az idei évtől pedig új korszak kezdődik az életében, újra szólókarrierjére koncentrál, saját szerzeményeivel most debütál a villányi közönség előtt.
22.00 Anna and the Barbies
Egy évtizednyi hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az underground szcéna kis- kocsmáiból, klubjaiból a Budapesten őshonos Anna and the Barbiest rendkívüli színpadokra emelte a már szinte családdá vált rajongói közönsége. Ennek fejébe a zenekar mindenét odaadva tíz éve hal meg estéről estére a színpadon.
23.30 DJ Creenshaw
Az éjszakai party hangulatról funky, pop és retro stílusú számaival a budapesti lemezlovas gondoskodik.
00.30 Ritmo de Conga Show
Éld át a pezsdítő latin ritmusokat és az igazi caribi hangulatot a Reinas del Ritmo táncosaival és SolymiCongával.

Hirdetés