Terminator 2 – Az ítélet napja 3D

Magyarországi bemutató: 2017. szeptember 14. premier előtti aug. 29-től a Corvin Mozi műsorán.

A Corvin Mozi legnagyobb termében eddig nem tartottak 3D-s vetítéseket, de most nagy teljesítményű Christie CP4230-as 4K vetítő mellé kifejezetten a filmbemutató apropóján a Christe projektorgyártó cég és magyarországi forgalmazója, a Cinema Next Kft. együttműködésének köszönhetően egy újabb, azonos típusú gép érkezett, hogy a Terminator 2 3D-s verzióját ezzel a dupla vetítőgépes, ún. Double Stack Dolby 3D installációval, lenyűgöző képméretben és kiváló hangminőségben láthassa a közönség.

1997. augusztus 29-én, az Ítélet Napján kitört a harmadik világháború, aminek 3 milliárd áldozata volt. Ami az emberiségből megmaradt, hamarosan újabb iszonyattal kell szembenézzen: a gépek elleni háborúval. S most a Skynet gépei egy új Terminátort terveztek, aminek csak egyetlen feladata van: elpusztítani John Connor-t, a gépek elleni harc vezetőjét. S minthogy a tervezés időpontjában a tudomány már képes az időutazásra, a Terminátort visszaküldik az időben, hogy John-t még gyerekkorában pusztítsa el. Az emberek azonban szintén felkészültek az eseményre. S ők is visszaküldtek egy Terminátort az időben, aminek az a feladata, hogy megvédje az ifjú John Connort. John Connor tehát tinédzser még, amikor életében megjelenik a két Terminátor, hogy végzetes összecsapásban számoljanak le egymással.

A Terminator 2-t Magyarországon a filmtörténeti klasszikusok újra-bemutatására specializált Pannonia Entertainment mutatja be. Az országos premier előtt két héttel, augusztus 29-én – a filmbéli Ítélet Napja 20. évfordulóján! – nagyszabású Terminator Napot tartanak a Corvin Moziban, ahol a T2 3D mellett egyetlen alkalommal újra mozivásznon látható a Terminator 1984-ben készült első része is. A filmet augusztus 29. és szeptember 13. között további premier előtti vetítéseken láthatják a Corvin Mozi nézői, szeptember 14-től kezdve pedig országszerte számos helyszínen, Budapesten és a megyeszékhelyek többségén vetítik digitálisan felújított 3D képpel, ugyanakkor a klasszikus ’91-es magyar szinkronnal, Gáti Oszkár, Fehér Anna, Minárovits Péter, Józsa Imre magyar hangjával. A vetítési helyszínek részletes listája a film Facebook-oldalán olvasható.