Lady Macbeth a CineFest-en

A magyarhangya következő filmje, a Lady Macbeth bekerült a szeptember 8. és 17. között megrendezendő CineFest versenyprogramjába.

A film szeptember 28-án kerül a hazai mozikba. A vidéki Anglia, 1865. Az ifjú Katherine fuldoklik szerelem nélkül kötött házasságában, nála jóval korosabb, megkeseredett férje és annak rideg családja nyomása alatt. Amikor szenvedélyes viszonyt kezd férje birtokának egy szolgájával, olyan elementáris erő szabadul fel benne, hogy többé semmi nem állhat útjába.

A Lady Macbeth egy gyönyörű, határozott és könyörtelen fiatal nő tragikus portréja, aki egy férfiak által dominált világban saját kezébe veszi a sorsát. Nyikolaj Leszkov 1865-ben írt kisregénye, a Kisvárosi Lady Macbeth több adaptációt is megért már: Sosztakovics operát írt belőle, Andrzej Wajda megfilmesítette, a budapesti Katona József Színház pedig Fullajtár Andrea címszereplésével mutatta be 1998-ban. A színházi rendező William Oldroyd debütáló játékfilmje és a főszerepben látható ifjú tehetség, Florence Pugh számos díjat nyert el, és a kritikusok elismerését is kivívta.

Florence Pugh (Eszmélet) alakítja a 19. századi kosztümös dráma főszerepét. Cosmo Jarvis (Kémvadászok: A szolgálat kötelez), a korábbi Screen Star of Tomorrow alakítja Sebastiant, a szeretőjét; a további szerepekben Paul Hilton (Üvöltő szelek), az újonc Naomi Ackie, valamint Christopher Fairbank (A galaxis őrzői) láthatók. A forgatókönyvet Alice Birch írta, a legígéretesebb drámaírókat díjazó George Devine Award 2014-es nyertese. A Lady Macbeth Fodhla Cronin O’Reilly producer (Sixty Six Pictures) első filmje. Cronin O’Reilly 2013-ban Oscar-nevezésig jutott a Head Over Heels című animációs rövidfilmmel. A film látványterve a BAFTA-díjas Jacqueline Abrahams (A homár, A fekete ruhás nő 2.) érdeme, a kosztümök Holly Waddington (Az U.N.C.L.E embere) munkáját dicsérik, a film különleges képi világa Ari Wegner operatőr (Ruin) munkája. A film vágója Nick Emerson (Starred Up, Good Vibrations).

Hirdetés