Zene a képekben - Fekete Nándor orgonaművész látványkoncertje

Beindult az őszi szezon Budakalászon, és folytatódik az Örömzene sorozat is.

Az Örömzene koncertsorozat szeptemberben újra a komolyzene kedvelőknek kedvez, hiszen a komolyzene sokszínűségét igyekszenek eljuttatni mindenkinek. A sorozat első darabjaként 2017. szeptember 14-én, csütörtökön 18 órakor egy igazán különleges előadással készülnek a közönségnek, ugyanis egy orgona koncertnek lehetnek szem- és fültanúi az érdeklődők.

Fekete Nándor orgonaművész fotóvetítéssel egybekötött összművészeti látványkoncertje, a művelődési ház Báltermében látható és hallható. A többszörösen nívódíjazott, kiváló zeneakadémiai diplomát szerzett előadónak - Európa legmodernebb szállítható koncertorgonájával a birtokában - több száz telt házas, nagy sikerű templomi, rendezvénytermi és szabadtéri hangverseny fűződik már a nevéhez.

„Zene a képekben” címmel ezúttal egy olyan programzenei összeállítást álmodott meg, amely már a zenével egyenrangú szintre emeli a látványelemeket. A hangversenyen a közönség azokat a zenéhez időzített művészi fotókat láthatja a kivetítőn, amelyek a zeneszerzők lelki szemei előtt is lebeghettek a művek megalkotása közben. Ennek köszönhetően a publikum még jobban megérti és átéli az éppen soron következő orgonadarabot. A fotósorozat elkészítéséhez minden adott volt abban a városban, ahol zenei pályafutása kezdetét vette, Miskolcon. Így jött az ötlet, hogy eme összművészeti produkcióra K. Orosz Ila fotóművészt kérje fel, aki helybeliként ismeri a környék összes csodáját.

Az egyórás látványkoncerten sokak által ismert, világklasszis zenekari alkotások zseniális orgonaátiratai sorakoznak fel, és ez alkalommal sem maradhatnak el tolmácsolásában a zeneművek hátteréről szóló történetek, amelyek továbbsegítik megértésüket, a varázslatos hangulatú képek mellett.
Műsoron:
• Antonio Vivaldi: A négy évszak – Tavasz, Tél
• Ludwig van Beethoven: Holdfény szonáta, Örömóda
• Edvard Grieg: I. Peer Gynt szvit
2017. szeptember 14. 18:00 - Zene a képekben
Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár
Budakalász, Szentendrei út 9.