2017. november 24. - péntek

Zene a képekben - Fekete Nándor orgonaművész látványkoncertje

Kinyomtatom...
plakát

Beindult az őszi szezon Budakalászon, és folytatódik az Örömzene sorozat is.

Az Örömzene koncertsorozat szeptemberben újra a komolyzene kedvelőknek kedvez, hiszen a komolyzene sokszínűségét igyekszenek eljuttatni mindenkinek. A sorozat első darabjaként 2017. szeptember 14-én, csütörtökön 18 órakor egy igazán különleges előadással készülnek a közönségnek, ugyanis egy orgona koncertnek lehetnek szem- és fültanúi az érdeklődők.

Fekete Nándor orgonaművész fotóvetítéssel egybekötött összművészeti látványkoncertje, a művelődési ház Báltermében látható és hallható. A többszörösen nívódíjazott, kiváló zeneakadémiai diplomát szerzett előadónak - Európa legmodernebb szállítható koncertorgonájával a birtokában - több száz telt házas, nagy sikerű templomi, rendezvénytermi és szabadtéri hangverseny fűződik már a nevéhez.

„Zene a képekben” címmel ezúttal egy olyan programzenei összeállítást álmodott meg, amely már a zenével egyenrangú szintre emeli a látványelemeket. A hangversenyen a közönség azokat a zenéhez időzített művészi fotókat láthatja a kivetítőn, amelyek a zeneszerzők lelki szemei előtt is lebeghettek a művek megalkotása közben. Ennek köszönhetően a publikum még jobban megérti és átéli az éppen soron következő orgonadarabot. A fotósorozat elkészítéséhez minden adott volt abban a városban, ahol zenei pályafutása kezdetét vette, Miskolcon. Így jött az ötlet, hogy eme összművészeti produkcióra K. Orosz Ila fotóművészt kérje fel, aki helybeliként ismeri a környék összes csodáját.

Az egyórás látványkoncerten sokak által ismert, világklasszis zenekari alkotások zseniális orgonaátiratai sorakoznak fel, és ez alkalommal sem maradhatnak el tolmácsolásában a zeneművek hátteréről szóló történetek, amelyek továbbsegítik megértésüket, a varázslatos hangulatú képek mellett.
Műsoron:
• Antonio Vivaldi: A négy évszak – Tavasz, Tél
• Ludwig van Beethoven: Holdfény szonáta, Örömóda
• Edvard Grieg: I. Peer Gynt szvit
2017. szeptember 14. 18:00 - Zene a képekben
Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár
Budakalász, Szentendrei út 9.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Pink album

Magyar előadók dolgozzák fel Pink dalait akusztikusan.

Sinfonietta Pannonica Ensemble

Folytatódik az Uránia kamarakoncert-sorozata.

plakát

Felkai Miklós fejében három évtizeddel korábban született meg a gondolat, hogy egy csapatba terelje a nyolcvanas évek közepe-végének akkori legmeghatározóbb gitárosait.