Alaszkából Grönlandra – katamaránnal

Profi logisztika segítette a sportolót.

7 500 km-t tett meg sport-katamaránjával Yvan Bourgnon a sarkvidéken, hogy 70 nap alatt eljusson Alaszkából Grönlandra. Az egyedülálló teljesítmény elérésében a sportoló partnere a GEFCO volt. Yvan Bourgnon július 13-án az Alaszka nyugati partjainál fekvő Nome-ból indult, és szeptember 22-én érkezett meg Nuukba, Grönlandra.

A sportoló profi segítséget választott ahhoz, hogy katamaránját Antwerpenből Nome-ba szállíttassa. A logisztikai kihívást a GEFCO szoros határidővel oldotta meg, így Bourgnon kihasználhatta azt az időszakot, amikor az egyébként jeges tenger hajózható. A szállítás igen összetett feladatnak minősült: a GEFCO biztonságos csomagolással, különleges emelő és szállító megoldásokkal, légi és vízi úton juttatta el a katamaránt Nome-ba.  

A GEFCO, az ipari logisztika globális szereplője és Európa vezető autóipari logisztikai vállalata büszke arra, hogy Yvan Bourgnon segítségére lehetett abban, hogy teljesíte ezt az egyedülálló utat, hiszen a sportoló a GEFCO-hoz hasonlóan vállalja a kihívásokat, minőségre törekszik, rugalmas és körültekintően kezeli a kockázatot. A világszerte több mint 300 telephellyel rendelkező GEFCO öt kontinensen végzi tevékenységét.

Hirdetés