Trojka Színházi Társulás: Genesis - táncjáték

Az egyszeri előadás szereplői: Bata Éva, Bárnai Péter, Soós Attila.

A Trojka Színházi Társulás 2017. október 24-én 19 órakor egyszeri alkalommal mutatja be a „Genesis” című táncjátékát a budapesti Műcsarnok kiállítóterében Sebastião Salgado: Genesis című tárlatán. Jelmeztervező: Szlávik Júlia.

„A Genezisben nincs harc: az egyetlenként létező Isten teremtő szava hozza létre a kozmoszt. Felfoghatatlanul radikális üzenet! Ebben az egyszeri darabban az isteni rend és az emberi káosz paradox viszonya foglalkoztat minket. Isten a kimondott szava által tereket hoz létre, melyben a káosz ellen a rend betartására kötelez bennünket: a szó általi megkülönböztetés elvetésére. Létezésünk egyik alapfeltétele a megkülönböztetés. Az isteni szó a megkülönböztetés elvetésére szólít fel minket.”

„2013-ban alakultunk Szentivánéj napján.  A ’trojka’ oroszul hármas fogatot jelent, melyben a lovak a speciálisan megosztott terhelés miatt kevésbé fáradnak. Az elnevezésünket két módon tudnám meghatározni: az alakulásunk hármas fogata, az alkotók, az előadók és a közönség egymásra nyitott kapcsolódásából áll. Ahol a „negyedik fal” lebontását, azaz a közönség szerepének megváltoztatását formai újításokkal kívántuk elérni.
A fogatunkat hajtó erők a már felfedezett színházi elemek – a színpadi adaptáció újszerű megfogalmazási módja, a mozgás és a gesztusnyelv közérthető és meglepetésszerű egysége és a zeneiség, képiség dominanciája segítségével is megfejthetőek. Mindezeket az újításokat, szeretnénk minél több hazai és külföldi színházi fesztiválon megmutatni."
(Soós Attila – művészeti vezető)
Belépőjegy: 1200 Ft
Online jegyelővétel itt.