Csodagömb – cirkuszi nagykarácsony

2017. november 4-én, szombaton este mutatja be Csodagömb – Cirkuszi Nagykarácsony című új műsorát a Fővárosi Nagycirkusz.

A klasszikus cirkuszi számokból felépülő műsor varázslatos világában fellépnek zsonglőrök, akrobaták, bűvészek, lovas akrobaták (egyenesen Minszkből), egy megnyerő stílusú illuzionista, egy bájos indiai elefánt és egy varázslattal kacérkodó un. „buborékszám” is.

A Fővárosi Nagycirkusz új, karácsonyi műsorában a nézők egy varázshatalmú komornyik vezetésével varázsbuborékok hátán repülnek el a csodagömbök birodalmába, ahol minden kívánság teljesülhet, minden álom valóra válhat.

„Csak azt kérem tőled, hogy amíg várod a karácsony estét, merj álmodni, merj álmodozni, merj kérni és engedd szabadjára képzelőerőd! Mielőtt minden reggel kinyitod szemed, miután minden este behunyod a szemed, kérj valamit. Valami olyat, amit el szeretnél érni az életben, amire mindig is vágytál, amiről mindig is álmodoztál. S majd az ünnepi este meglátod, ott lesznek előtted a karácsonyfa körül életálmaid és kéréseid! Ha nem is kézzelfoghatóan, de buboréknyi varázsgömbökben ott lebegnek-libegnek majd a játékos gyertyafényben; és ha egyiket-másikat a kezedbe veszed és a szívedbe engeded, kérésed, vágyad, álmod teljesülni fog!” – áll a Fővárosi Nagycirkusz új produkciójának szinopszisában.

A fellépők között érdemes megemlíteni a Maik Gärtner Family - t, akik immár négy generáció óta dolgoznak elefántokkal: indiai elefántjuk, Rani 47 éves, és negyven éve, három generáció óta lép fel a családdal, így régebb óta van a szakmában, mint a harminc éves családfő, aki magyar származású feleségével dolgozik a produkciókon.
A manézsban dolgozik még Agustín Viglione argentin bűvész, Ő 14 éves korától autodidakta módon sajátította el a bűvészet tudományát, 2010 óta óriásbuborékokra specializálódott, és erre építette fel látványos előadását is.
A Las Bellas Chicas kubai kínairúd-csapat tagjai a kubai nemzeti cirkusz tagjai, latin-amerikai turnéjuk után másfél éve európai cirkuszokban lépnek fel.
Fellép továbbá Rafal Walusz lengyel bűvész, illuzionista is, aki hihetetlen mutatványaival és páratlan stílusával már több kontinensen is hatalmas sikert aratott.
A műsorban fontos szerepet kap Halasi Márk is - hét éven keresztül volt a világ legnagyobb cirkusza, a kanadai alapítású Cirque du Soleil „Varekai” című darabjának címszereplője – aki levegő- és hullahopp karika-számaival nyűgözi majd le a közönséget.

A Csodagömb – Cirkuszi Nagykarácsony című műsort 2017. november 4. és december 31. között játssza a Fővárosi Nagycirkusz.