2018. június 24. - vasárnap

Nézz VR-kisfilmeket

Kinyomtatom...
plakát

A magyarhangya születésnapi catch-up weekendjén.

A filmvetítések mellett kipróbálhatod, milyen élmény díjnyertes VR-kisfilmeket nézni Samsung Gear szemüvegen keresztül december 1. és 3. között a Zsilipben.

Szívesen kipróbálnád a legmodernebb virtuális valóság szemüveget? A magyarhangya catch-up weekenden három fantasztikus kisfilmet nézhetsz meg, melyek fesztiválokra meghívott, eredeti VR-koncepciók.

A Dream Collector egy öregember és kutyája történetét meséli el, akik elhagyott álmokat gyűjtenek, és megpróbálják megjavítani ezeket, hogy tovább ajándékozzák olyanoknak, akik becsben tartják azokat. A kínai Li Mi 11 perces animációja bekerült a Velencei Filmfesztivál VR szekciójának versenyprogramjába.

A Kinoscope a mozi történetének mozgalmas és színpompás univerzumába kalauzolja el a nézőt egy hollywoodi legenda, Dean Tavoularis látványtervező narrációjával, aki olyan kultikus filmek munkatársa volt, mint A keresztapa-trilógia, az Apokalipszis most és a Bonnie és Clyde. a két francia alkotó, Clément Léotard és Philippe Collin 9 perces dokuanimációja A TV5 Monde díját nyerte el a Paris Virtualon.

A Planet egy elpusztult világ újjáéledését mutatja be, ahol gombák nőnek hatalmas, elszáradt rovarok testében. Amikor az időjárás megváltozik, eső söpör végig a sivatagos bolygón, majd fokozatosan mindent elönt a víz. Életre kel egy új ökoszisztéma, melyet óriási, ragadozó ebihalak népesítenek be. A francia Momoko Seto 6 perces kísérleti filmje több nemzetközi filmfesztiválon is bemutatkozott, többek között Cannes-ban, Locarnóban, Sheffieldben és Melbourne-ben.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Cloverfield Lane 10

A Cloverfield Lane 10 a Paramount Nyári Mozi következő filmje!

fotó Lantos Zsuzsanna

Egy jómódú család összetört életének töredékeit ismerhetjük meg az olasz író, Enrico Luttmann Szilánkok című darabjában.

plakát

Egyetlen alkalommal levetítik Az ördög jobb és bal keze című western-vígjátékot, majd a Bud Spencer-Terence Hill Emlékzenekar ad koncertet a páros legnépszerűbb filmzenéiből.