Diótörő-szvit a Budapest Music Centerben

A Modern Art Orchestra karácsonyi koncertje.

Különleges Diótörő előadásra készül a Modern Art Orchestra karácsonyi koncertjén december 17-én, vasárnap 19.30 órakor a BMC-ben. A klasszikus karácsonyi történet ezúttal a jazz big banddel és tizenkét táncossal elevenedik meg a közönség előtt.

Közreműködik:
Modern Art Orchestra
Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél
Koreográfia: Gergye Krisztián

Ha beszélhetünk a klasszikus zenével kapcsolatban örökzöldekről, Csajkovszkij 1892-ben bemutatott balettzenéje, a Diótörő egészen biztosan ezek közé tartozik. Duke Ellington legendásan gazdag és hosszú pályájának zenitjén, 1960-ban jelentette meg Csajkovszkij művének brilliáns jazz-átdolgozását,  amelyet állandó alkotótársával, Billy Strayhornnal közösen készített. Ellingtonnal kapcsolatban elegendő csupán annyit megemlíteni, hogy egyike volt annak a maroknyi jazzmuzsikusnak, aki a Time címlapjára került, a rivaldafényt kerülő Strayhornt pedig a jazztörténet talán legszebb balladája, a Lush Life szerzőjeként ismerhetjük.

A Modern Art Orchestra egy mára kétszeresen is klasszikusnak számító Diótörő-szvit előadására vállalkozik, amelyre Gergye Krisztián készített tánckoreográfiát. Az eredetileg klasszikus balettet a jazz big band átiratának formájában, tizenkét táncossal hívják életre.

Hirdetés