2018. január 22. - hétfő

Rock Klasszikusok az Uránia mozivásznán

Kinyomtatom...
Prince

Január 12-én Prince: Sign O' The Times.

Rock Klasszikusok címmel hat legendás rockkoncertet idéz meg mozivásznon az Uránia új sorozata. Első alkalommal január 12-én, pénteken este 9-kor Prince harminc évvel ezelőtti, 1987-es Sign O' The Times című filmjét láthatjuk.

A sorozat további előadásain a Mötley Crüe búcsúkoncertjén készült The End című koncertfilmet (február 2.), a Rolling Stones 1974-es Ladies and Gentlemen című filmjét (március 2.), a Kiss 2014-es Las Vegas-i fellépését rögzítő Kiss Rocks Vegast tűzik műsorra (március 23.), majd április 27-én következik a Queen számunkra örökké emlékezetes budapesti koncertjén készült film, a Hungarian Rhapsody 1986-ból, végül pedig május 25-én a Doors 1969-es Live at the Bowl című darabja zárja a rockklasszikusok  legendás koncertfilmek sorát.

Prince: Sign O' The Times (1987)
Prince kultikus koncertfilmje, a Sign O' The Times, digitálisan restaurált és újrakevert változatban tér vissza a moziba. Az újbóli bemutató lehetőséget ad a rajongók számára, hogy a világszerte újra találkozzanak és egy magával ragadó koncert közösségi élményével emlékezzenek a másfél éve elhunyt zenészre.  Az 1987-es Sign O’ The Times Prince zenei karrierjének egyik legkiemelkedőbb alkotása. A Grammy-díjra is jelölt lemez a legkülönbözőbb stílusok rendkívüli egyvelegeként vezeti be a hallgatókat Prince sajátos zenei univerzumába.

A Sign O’ The Times koncertfilmben 14 Prince-dalt hallhatunk, s láthatjuk Prince zenekarát a később legendássá vált, de akkor még új felállásban: Shelia E-vel a doboknál, Boni Boyerrel billentyűn. A film a bemutató 30. évfordulója alkalmából világszerte visszatér a mozikba – digitálisan felújított képpel és Dolby Digital 5.1 minőségben újrakevert hanggal – bizonyítva, hogy Prince zsenialitása a mai napig forradalmi élményt nyújt.
A sorozat elérhető az Uránia honlapján.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Juhász Róza

2018. január 22-én 19 órakor a Gyulai Várszínház Kamaraszínpadán.

plakát

Premier előtti vetítés 2018. január 20-án.

Clothes On House

Január 18-án indult a Sundance Filmfesztivál, a világ egyik legjelentősebb, az USA legnagyobb függetlenfilm fesztiválja.