2018. június 24. - vasárnap

Rock Klasszikusok az Uránia mozivásznán

Kinyomtatom...
Prince

Január 12-én Prince: Sign O' The Times.

Rock Klasszikusok címmel hat legendás rockkoncertet idéz meg mozivásznon az Uránia új sorozata. Első alkalommal január 12-én, pénteken este 9-kor Prince harminc évvel ezelőtti, 1987-es Sign O' The Times című filmjét láthatjuk.

A sorozat további előadásain a Mötley Crüe búcsúkoncertjén készült The End című koncertfilmet (február 2.), a Rolling Stones 1974-es Ladies and Gentlemen című filmjét (március 2.), a Kiss 2014-es Las Vegas-i fellépését rögzítő Kiss Rocks Vegast tűzik műsorra (március 23.), majd április 27-én következik a Queen számunkra örökké emlékezetes budapesti koncertjén készült film, a Hungarian Rhapsody 1986-ból, végül pedig május 25-én a Doors 1969-es Live at the Bowl című darabja zárja a rockklasszikusok  legendás koncertfilmek sorát.

Prince: Sign O' The Times (1987)
Prince kultikus koncertfilmje, a Sign O' The Times, digitálisan restaurált és újrakevert változatban tér vissza a moziba. Az újbóli bemutató lehetőséget ad a rajongók számára, hogy a világszerte újra találkozzanak és egy magával ragadó koncert közösségi élményével emlékezzenek a másfél éve elhunyt zenészre.  Az 1987-es Sign O’ The Times Prince zenei karrierjének egyik legkiemelkedőbb alkotása. A Grammy-díjra is jelölt lemez a legkülönbözőbb stílusok rendkívüli egyvelegeként vezeti be a hallgatókat Prince sajátos zenei univerzumába.

A Sign O’ The Times koncertfilmben 14 Prince-dalt hallhatunk, s láthatjuk Prince zenekarát a később legendássá vált, de akkor még új felállásban: Shelia E-vel a doboknál, Boni Boyerrel billentyűn. A film a bemutató 30. évfordulója alkalmából világszerte visszatér a mozikba – digitálisan felújított képpel és Dolby Digital 5.1 minőségben újrakevert hanggal – bizonyítva, hogy Prince zsenialitása a mai napig forradalmi élményt nyújt.
A sorozat elérhető az Uránia honlapján.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Cloverfield Lane 10

A Cloverfield Lane 10 a Paramount Nyári Mozi következő filmje!

fotó Lantos Zsuzsanna

Egy jómódú család összetört életének töredékeit ismerhetjük meg az olasz író, Enrico Luttmann Szilánkok című darabjában.

plakát

Egyetlen alkalommal levetítik Az ördög jobb és bal keze című western-vígjátékot, majd a Bud Spencer-Terence Hill Emlékzenekar ad koncertet a páros legnépszerűbb filmzenéiből.