A magyar Laokoon Filmgroup a Sundance Filmfesztiválon

Január 18-án indult a Sundance Filmfesztivál, a világ egyik legjelentősebb, az USA legnagyobb függetlenfilm fesztiválja.

A Sundance-t 1981-ben alapította Robert Redford, azóta minden évben az Utah állambeli Salt Lake City-ben rendezik meg a független filmesek egyik legnagyobb és legelismertebb ünnepét.

Idén Stalter Judit, a magyar Laokoon Filmgroup producerének közreműködésével készült 306 Hollywood című egész estés dokumentumfilm nyitja meg a Sundence NEXT nevű versenyszekcióját. A 306 Hollywood a Laokoon Filmgroup első amerikai-magyar dokumentumfilmes koprodukciója, a filmet Elanés Jonathan Bogarín rendezték, az El Tigre Productions keretében.

306 Hollywood egy mágikus film. Felejthetetlen és fantasztikus utazás, amelyben egy new york-i testvérpár régészeti kutatásokat folytat a nagymamájuk házában. A film a New Jersey-i tipikus amerikai kertes háztól kezdve, egészen az ókori Rómáig vezeti végig a nézőt. A 306 Hollywood számtalan érdekes, izgalmas szereplőn és beszélgetésen keresztül elsősorban arra a kérdésre keresi a választ, hogy a fennmaradt tárgyak tükrében mi marad utánunk az utókor számára.
A Sundance Filmfesztivál a giga stúdióktól független, sokszor ismeretlen, fiatal, egyéni hangú filmesek alkotásainak seregszemléje, amely fontos feladatának tekinti, hogy új tehetségekeket adjon a világnak. Ők fedezték fel többek között Steven Soderberghet, Quentin Tarantinót, Robert Rodriguezt vagy Guy Ritchiet.
Magyar alkotóknak ritka alkalom és hatalmas kihívás a tengerentúl legnagyobb függetlenfilm fesztiválján való megmérettetés.

A Laokoon Filmgroup jegyzi többek között az Oscar-díjas Saul fia és a Tiszta Szívvel c. filmeket, de a nagysikerű HBO sorozat, az Aranyélet is az ő nevükhöz fűződik. A Laokoon nemzetközi koprodukciós alkotásaiból kiemelkedik a világhírű Krzysztof Zanussi rendezte Éter, és Fernando Trueba alkotása, a Spanyolország királynője, Penelope Cruz főszereplésével.

Stalter Judit producer 2016-ban, a new york-i Independent Film Week-en talált rá az akkor még előkészületben lévő 306 Hollywood projektre. Kreatív producerként elsősorban az európai látásmódot tolmácsolta az alkotók felé, de részt vett a film végső dramaturgiájának kialakításában is, bízva abban, hogy a film nemcsak az amerika közönséget fogja lenyűgözni, hanem univerzálisan, a világon szinte mindenhol értelmezhető lesz. Stalter Judit producer képviseli a filmet az európai filmes vásárokon és fesztiválokon is.

306 Hollywood
El Tigre Productions produkció
Ko-produkciós partner: Laokoon Filmgroup és Chicago Media Project
Rendezők: Elan and Jonathan Bogarín
Producerek: Elan Bogarín, Jonathan Bogarín, Judit Stalter
Executive Producerek: Paula Froehle, Steve Cohen, Ken Pelletier, Laurie David, Regina K. Scully, Geralyn White Dreyfous, Kevin Iwashina, Abby Lynn Kang Davis
Vágók: Nyneve Laura Minnear, Jonathan Bogarín, Elan Bogarín, Troy Herion
Zeneszerző: Troy Herion
Operatőrök: Jonathan Bogarín, Elan Bogarín, Alejandro Mejía

Hirdetés