Tóth Krisztina Pokémon go című színdarabja a Rózsavölgyi Szalonban

2018. február 20-án ismét ősbemutatót tart a Rózsavölgyi Szalon.

Első, felnőtteknek szóló darabját a Szalon felkérésére írta meg a Babérkoszorú-díjas Tóth Krisztina költő, író. A színdarab címét adó Pokémon go egy félig a valóságban, félig a virtuális világban játszott szerepjáték, mely túlzott használat esetén függőséget okozhat. Egy olyan világba vezet, ahol a viszonyok, a helyzetek, a döntések nem olyan kuszák és megoldhatatlanok, mint a valóságban.

Tóth Krisztina darabjának groteszk humorba mártott valóságában Adrienn és Feri társas magányban él egy vidéki kisváros panellakásának nyolcadik emeletén, és várja, hogy megtörténjen a csoda. Hogy egyszer majd kertesházban éljenek, hogy színésznek készülő fiuk megtalálja a helyét a világban, hogy Adrienn érzéketlen és önző anyja – aki abszurdnál abszurdabb kívánságaival az őrületbe kergeti a családot ¬– egyszer végre elégedett legyen valamivel, hogy szerethessenek... hogy az élet élhető legyen.
De az élet nem olyan. Valahogy minden csak rosszabb lesz. A gyerek egyre bizonytalanabb önmagában, Feri hír- és játékfüggősége súlyosbodik, Adrienn megbetegszik, a dörzsölt és gátlástalan szomszéd kihasználja őket, ahogy mindenki mást is. Ki-ki a saját eszközével próbál túlélni – vagy éppen belehalni.

Tóth Krisztina sötét színekkel és gonosz humorral ábrázolja az emberi boldogtalanságot. A tragikus történet végén azonban felcsillan a remény, mert a nők, ezek a csodálatos, meggyötört, sokat szenvedett nők – úgy tűnik – elpusztíthatatlanok.
Bemutató: 2018. február 20.

„Törekedtem arra, hogy csupa olyan figura tűnjön fel a darabban, akik a mi életünkben is jelen vannak. Így amikor ismerős helyzeteken felnevetünk, saját magunkon is röhögünk. Kicsit könnybe is lábad majd a szemünk, mert kicsit sajnáljuk is magunkat. Mulatságos a darab, ugyanakkor mélyen megüli a szívet” –Tóth Krisztina a Pokémon go című darabjáról.

Tóth Krisztina: Pokémon go - ősbemutató
Szereplők:
Feri, férj: Debreczeny Csaba
Adrienn, Feri felesége: Bozó Andrea
Gabika, a fiúk: Hunyadi Máté e.h.
Nama, Adrienn anyja: Tímár Éva
Dorka, Gabika barátnője: Ladányi Júlia e.h.
Józsi, szomszéd: Sztarenki Pál
Dramaturg: Hárs Anna
Díszlettervező: Enyvvári Péter, Jelmeztervező: Molnár Anna
Rendező: Csizmadia Tibor