Elindult a közönségszavazás a Magyar Filmdíjra

A szavazók között 10 db páros belépőt sorsolnak ki a Magyar Filmdíj díjátadó ünnepségére.

A Magyar Filmakadémia február 11-én nyilvánosságra hozta a tagjai titkos szavazásának végeredményét, hogy a február 8-11. között a 4. Magyar Filmhéten bemutatott filmek közül 23 kategóriában melyik 5 alkotást és alkotót jelölik a 3. Magyar Filmdíjra, de február 19-étől a szervezők a közönség szavazatait is várják! A nézők március 8-áig adhatják le voksukat, hogy szerintük melyik volt a tavalyi év legjobb filmje! A szavazók között 10 db páros belépőt sorsolnak a március 11-ei Magyar Filmdíj díjátadó ünnepségére a Vígszínházba.

A közönség idén is kiválaszthatja az idei Magyar Filmhéten bemutatott alkotások közül a kedvencét. A szavazáshoz e-mailes regisztráció szükséges, egy IP-címről egy szavazat adható le, 2018. március 8-áig a http://filmhet.hu/votes/register linken. A legtöbb szavazatot elért alkotás kapja a Közönségdíjat a Magyar Filmdíj díjátadó ünnepségén. A szavazók között 10 db páros belépőt sorsolunk a március 11-ei Magyar Filmdíj díjátadó ünnepségére a Vígszínházba.

Öt kategóriában összesen 131 film versenyzett február 8-11. között a Magyar Filmakadémia Egyesület szervezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával megrendezett 4. Magyar Filmhéten a Corvin moziban. A seregszemlére az alkotók a 2017-ben Magyarországon mozi forgalmazásba került, televízióban sugárzott, illetve a legfontosabb nemzetközi filmfesztiválokon szerepelt filmalkotásokat nevezhették.

A Magyar Filmdíj hivatalos ünnepségét március 11-én a Vígszínházban tartják. Ott derül majd ki, hogy az Akadémia tagok titkos szavazása alapján kik kapják a 23 kategóriában kiosztandó Magyar Filmdíjat, és melyik film érdemli ki a Közönségdíjat.