2018. május 26. - szombat

Arany János előtt tiszteleg a magyar MTV

Kinyomtatom...
MTV Arany-órák

Magyar előadók feldolgozásában szólalnak meg a költő versei.

Március 15-én a költészeté a főszerep a magyar MTV-n. A tavaly októberben debütált zenecsatorna minden órában három, magyar előadók által megzenésített Arany János verssel tiszteleg a költő és a magyar irodalom előtt. A nemzeti ünnepnapon többek között Horányi Juli YOULÏ, a Tha Shudras és a Margaret Island feldolgozásai csendülnek majd fel az Arany-órákban, a csatorna Facebook oldalán pedig izgalmas nyereményjátékkal várják a zenerajongókat. 

Arany János verseinek feldolgozásával ünnepel a magyar MTV március 15-én. 2017-ben a költő születésnapjának 200. évfordulójára az NKA Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program „Arany János 200 Emlékévre” pályázatot hirdetett, amelyre olyan lelkes alkotók jelentkezését várták, akik szívesen bemutatják a költő személyiségét és művészetét az általuk képviselt művészeti ágon belül. A Gold Record-nak köszönhetően kerültek az „Arany Lemez”-re a legjobb feldolgozások, köztük a Tha Shudras, a Horányi Juli YOULÏ vagy a Margaret Island dala, utóbbi előadó klipjét már többször láthatták a zenerajongók az MTV-n. Ehhez hasonlóan a többi megzenésített műhöz is elkészültek a videoklipek, amelyekkel a tavaly októberben debütált hazai zenecsatorna a nemzeti ünnepen szeretne kedveskedni a nézőknek. Az Arany órákban mindig három dal csendül majd fel. 

Mindemellett a csatorna Facebook-oldalán délelőtt egy nyereményjáték is kezdetét veszi, az MTV Hungary kommentben várja majd a közönség kedvenc költőinek nevét. A Gold Record jóvoltából a kommentelők között koncertjegyeket sorsolnak ki, hárman pedig MTV ajándékcsomagot nyerhetnek tornazsákkal, selfie-bottal és pólóval.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Pályi Zsófia

Május utolsó vasárnapján ismét a gyermekek veszik birtokba a Müpát, ami erre az alkalomra valódi csodaországgá alakul.

plakát

A Vígadó téri helyszín kiemelkedő programja a vasárnapi Talány Akusztik koncert-színház (18:30-kor), melynek vendégei: Kálloy Molnár Péter és Dúzsi Tamás.

Effie Effectiveness Index

Az ACG Reklámügynökség kategóriájában már harmadik éve világelső az Effie hatékonysági ranglistáján.