2018. november 19. - hétfő

Arany János előtt tiszteleg a magyar MTV

Kinyomtatom...
MTV Arany-órák

Magyar előadók feldolgozásában szólalnak meg a költő versei.

Március 15-én a költészeté a főszerep a magyar MTV-n. A tavaly októberben debütált zenecsatorna minden órában három, magyar előadók által megzenésített Arany János verssel tiszteleg a költő és a magyar irodalom előtt. A nemzeti ünnepnapon többek között Horányi Juli YOULÏ, a Tha Shudras és a Margaret Island feldolgozásai csendülnek majd fel az Arany-órákban, a csatorna Facebook oldalán pedig izgalmas nyereményjátékkal várják a zenerajongókat. 

Arany János verseinek feldolgozásával ünnepel a magyar MTV március 15-én. 2017-ben a költő születésnapjának 200. évfordulójára az NKA Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program „Arany János 200 Emlékévre” pályázatot hirdetett, amelyre olyan lelkes alkotók jelentkezését várták, akik szívesen bemutatják a költő személyiségét és művészetét az általuk képviselt művészeti ágon belül. A Gold Record-nak köszönhetően kerültek az „Arany Lemez”-re a legjobb feldolgozások, köztük a Tha Shudras, a Horányi Juli YOULÏ vagy a Margaret Island dala, utóbbi előadó klipjét már többször láthatták a zenerajongók az MTV-n. Ehhez hasonlóan a többi megzenésített műhöz is elkészültek a videoklipek, amelyekkel a tavaly októberben debütált hazai zenecsatorna a nemzeti ünnepen szeretne kedveskedni a nézőknek. Az Arany órákban mindig három dal csendül majd fel. 

Mindemellett a csatorna Facebook-oldalán délelőtt egy nyereményjáték is kezdetét veszi, az MTV Hungary kommentben várja majd a közönség kedvenc költőinek nevét. A Gold Record jóvoltából a kommentelők között koncertjegyeket sorsolnak ki, hárman pedig MTV ajándékcsomagot nyerhetnek tornazsákkal, selfie-bottal és pólóval.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Csernus Tibor és Juhász Ferenc

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Várkert Bazár közös kiállítása, a Csernus és a Montmartre novembertől januárig izgalmas programokkal várja az érdeklődőket!

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

A-TEAM fotó a tavalyi gálán készült

Angyalok szárnyalása címmel november 19-én 19 órától jótékonysági est a Jókai Színházban.