2018. április 24. - kedd

Kihagyhatatlan mesterkurzusok a Nagy Badacsony kóstolón a New York Palotában április 14-én

Kinyomtatom...
plakát

Idén rekordszámú kiállító fogadja a látogatókat a hagyományos borvidéki bemutatkozáson.

Ezúttal 35 borászat több mint 150 féle bora mellett újdonságképpen 16 turisztikai szolgáltató kínálata is várja a látogatókat a New York Palota Róma termében. A kiváló borok mellett a borvidék egész évben felejthetetlen élményeket nyújt: jobbnál jobb programok, gasztronómiai csodák, hangulatos szállások. Ezt a sokszínű kínálatot idén első alkalommal ismerhetik meg a rendezvény látogatói, a kiállítók között ott lesznek a legismertebb szálláshelyek, programhelyszínek, kézműves termelők, vendéglátóhelyek is, akik a borokhoz illő finomságokkal készülnek.

Az igazi ínyencek számára ajánlják a szervezők a rendezvényt kísérő két mesterkurzust, neves előadókkal, érdekes témákkal és izgalmas tételekkel.

Sánta Zoltán WSET CE, Dip WSET (AIWS), Weinakademiker 2013-ban vette át a Wine and Spirit Education Trus diplomáját (Level 4), az ezzel járó DipWSET címmel. A ruszti Weinakademie Österreich „Weinakademiker” címének is birtokosa. 2011 óta tanít a Borkollégiumban, az ország legrégebbi boriskolájában. 2016-ban szerezte meg a WSET minősített oktató oklevelét is(WSET CE).

„Úri muri– a Kéknyelűről őszintén” című előadásában a badacsonyi Kéknyelű sokszínűségét mutatja be a következő kiváló és izgalmas tételeken keresztül:
Sabar Borház Kéknyelű 2017
Málik Pince Kéknyelű 2016
Válibor Kéknyelű 2016
Borbély Családi Pincészet Kéknyelű 2015
Első Magyar Borház – Szeremley Birtok Kéknyelű 2006
Csendes Dűlő Szőlőbirtok Kéknyelű 2013
Nyári Pince Kéknyelű 2013
Németh Pince Kéknyelű késői szüret 2005

Wolf András, a Salon Étterem és a New York Kávéház executive  séfje,  a Bocuse d' Or Akadémia tagja, a Séfek Séfe zsűritagja  pedig  „Borok ételekhez vagy ételek borokhoz…” címmel mutat be bor- és ételpárosításokat. A válogatott badacsonyi borok mellé az általa kreált falatokat kóstolhatják meg a résztvevők a következő kiemelkedő minőségű tételek kíséretében:
Laposa Birtok Friss Olaszrizling 2017
Folly Arborétum és Borászat Cédrus 2016
Szászi Pince Szürkebarát 2017
Weller Borház Zeus 2016
Villa Sandahl Count down 2013
Varga Pincészet  Balaton Rosé 2017
a'Capella Szőlőbirtok Kékfrankos 2016
Istvándy Birtok Golgota 2017

Belépőjegyek elővételben válthatók a www.kostolo.badacsony.com oldalon, 6.900 forintos áron, vagy a helyszínen korlátozott számban 7.900 forintért.
Mesterkurzusok jegyárai:
Mesterkurzus – 15.00 – 16.30 (Sánta Zoltán): 3.500 forint
Mesterkurzus – 17.00 – 18.30 (Wolf András): 4.900 forint

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

A magazin

Új utakon a piacvezető tudományos folyóirat.

Codecool burger

Ismerkedjünk meg a Codecool inspirálta Zing programozói burgerekkel!

kóstolás

Jól teljesített Badacsony a New Yorkban.