2018. augusztus 15. - szerda

János vitéz Maraton és I. Diák Slam Poetry a József Attila Színházban

Kinyomtatom...
logo

A magyar költészet napján a tavalyi évhez hasonlóan felolvasó maratonra várják általános és középiskolai diákok és csoportok jelentkezését április 11-én 16 órától, majd 18 órától Diák Slam Poetry verseny rendeznek az angyalföldi teátrumban.

A tavalyi Toldi Maratonon a jelentkezők kétórás időtartamban folyamatosan, egymást váltva olvasták fel a Toldit, így ünnepelve Arany János születésének 200. évfordulóját. Idén Petőfi Sándor János vitéz című elbeszélő költeményét olvassák fel a résztvevők. Az események koordinátora Quintus Konrád színművész. A József Attila Színház évek óta kiemelt figyelmet fordít a fiatalok színházi nevelésére, ezért az emlékév kapcsán is szeretnénk emlékezetes kulturális élményt nyújtani.

A slam poetry a vers, az előadóművészet és a rapkultúra elemeit ötvöző, közönség előtt 3 percben előadott műfaj. A salm költők egyik célja, hogy megváltoztassák a költészetről elfogadott általános nézeteket, hogy ledöntsék a korlátokat, határokat a költő/előadó, a bíráló és a közönség közt. Az egyetlen szabály, hogy a slammernek három perce van a színpadon a szavalásra, hogy érveljen, meggyőzzön, megnevettessen, szórakoztasson, elgondolkodtasson és sikert arasson.

Az I. Diák Slam Poetry versenyre április 11-én 18 órától kerül sor a színház Előcsarnokában. A verseny – amelynek témája a család – 2 blokkból áll, a kettő között 15 perces szünet lesz. Mindkét blokkban 7–7 versenyzőt húzunk ki a kalapból. Az eseményt Sütő Gábor DJ színesíti. A közönség öt kiválasztott tagja pontoz majd 1-től 10-ig; holtverseny esetén a zsűri vagy a közönség hangereje dönt. A versenyzők limitált kiadású pólót kapnak, az első három helyezett pedig Szabadbérletet a József Attila Színházba.

Az esemény időtartama alatt a résztvevőknek lehetőségük lesz teázni, egy készülő stop motion videóhoz fényképezkedni, illetve egy közös plakátot is készítenek, amit minden jelenlévő aláír, szignóz, esetleg rajzával is színesít.
További információ az esemény Facebook-oldalán

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Görgényi Gábor (plakátterv)

Andrew Bovell többszörösen díjazott drámájának első magyar feldolgozása a Hatszín Teátrumban.

borító

Akiket száműzött a szeretet hiánya. Vajon otthonra találhatnak-e még bárhol a világon?

logo

Az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezetének Elnöksége 2018 aug. 10.-én pénteken 19.00 órakor ” Jótékony célú ” előadást szervez a MACIVA vezetésével a Fővárosi Nagycirkuszban.