Vad Balaton – Kibővített moziváltozat

Április 19-től érkezik országszerte a mozikba.

A Vad Balaton a Vad Szigetköz és a Vad Kunság rendezőjeként és operatőreként ismert, Balázs Béla-díjas Mosonyi Szabolcs és alkotótársa, Bagladi Erika forgatókönyvíró-producer legújabb természetfilmje a televíziós változatból kimaradt jelenetekkel bővített, hosszabb és szélesvásznú (cinemascope) kivitelben, 4K minőségben kerül majd nagyvászonra.

A Balaton Közép-Európa legnagyobb sekély vizű tava. Bár nyáron a partjait nyaralók lepik el, a tó és környezete rendkívül változatos természeti kincseket tartogat. A geológia, a vadvilág és az ember különös házassága teremtette ezt a tájat. A tó partjait kísérő vulkáni kúpok és barlangok, mésztufa lépcsők és szurdokvölgyek, mocsarak és berkek olyan csodákat tárnak elénk, amelyek csak erre a vidékre jellemzők. Ürge és vadmacska, vándorsólyom és holló, tömegesen fészkelő kócsagok és gémek, éjszakai kalandra induló pelék és násztáncot járó balinok elevenednek meg többek között a látványos víz alatti és légi felvételeket is felvonultató filmben, amelyet kitűnő képminőséget nyújtó 4K kamerákkal, speciális víz alatti kamerákkal, rejtett vadkamerákkal és drónkamerákkal forgattak közel 3 éven át.

Közel negyven filmszínházban lesz műsoron a film, vetítési helyszínek részletes listája a FB oldalon olvasható. A film az NMHH Médiatanács támogatásával, Magyar Média Mecenatúra Program keretében jött létre.
Vad Balaton – Kibővített moziváltozat
színes, magyar természetfilm, 2018 (6)
Magyarországi mozibemutató: 2018. április 19.
Korhatár: 6
Forgalmazó: Pannonia Entertainment
Alkotók:
rendező: Mosonyi Szabolcs, forgatókönyvíró: Bagladi Erika
vezető operatőr: Mosonyi Szabolcs, zeneszerző: Mátyás Attila Merkaba
vágó: Mosonyi Szabolcs, narrátor: Csankó Zoltán
producer: Bagladi Erika, gyártó: Natfilm Hungary Kft.

Hirdetés