2018. június 24. - vasárnap

Vad Balaton – Kibővített moziváltozat

Kinyomtatom...
plakát

Április 19-től érkezik országszerte a mozikba.

A Vad Balaton a Vad Szigetköz és a Vad Kunság rendezőjeként és operatőreként ismert, Balázs Béla-díjas Mosonyi Szabolcs és alkotótársa, Bagladi Erika forgatókönyvíró-producer legújabb természetfilmje a televíziós változatból kimaradt jelenetekkel bővített, hosszabb és szélesvásznú (cinemascope) kivitelben, 4K minőségben kerül majd nagyvászonra.

A Balaton Közép-Európa legnagyobb sekély vizű tava. Bár nyáron a partjait nyaralók lepik el, a tó és környezete rendkívül változatos természeti kincseket tartogat. A geológia, a vadvilág és az ember különös házassága teremtette ezt a tájat. A tó partjait kísérő vulkáni kúpok és barlangok, mésztufa lépcsők és szurdokvölgyek, mocsarak és berkek olyan csodákat tárnak elénk, amelyek csak erre a vidékre jellemzők. Ürge és vadmacska, vándorsólyom és holló, tömegesen fészkelő kócsagok és gémek, éjszakai kalandra induló pelék és násztáncot járó balinok elevenednek meg többek között a látványos víz alatti és légi felvételeket is felvonultató filmben, amelyet kitűnő képminőséget nyújtó 4K kamerákkal, speciális víz alatti kamerákkal, rejtett vadkamerákkal és drónkamerákkal forgattak közel 3 éven át.

Közel negyven filmszínházban lesz műsoron a film, vetítési helyszínek részletes listája a FB oldalon olvasható. A film az NMHH Médiatanács támogatásával, Magyar Média Mecenatúra Program keretében jött létre.
Vad Balaton – Kibővített moziváltozat
színes, magyar természetfilm, 2018 (6)
Magyarországi mozibemutató: 2018. április 19.
Korhatár: 6
Forgalmazó: Pannonia Entertainment
Alkotók:
rendező: Mosonyi Szabolcs, forgatókönyvíró: Bagladi Erika
vezető operatőr: Mosonyi Szabolcs, zeneszerző: Mátyás Attila Merkaba
vágó: Mosonyi Szabolcs, narrátor: Csankó Zoltán
producer: Bagladi Erika, gyártó: Natfilm Hungary Kft.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Cloverfield Lane 10

A Cloverfield Lane 10 a Paramount Nyári Mozi következő filmje!

fotó Lantos Zsuzsanna

Egy jómódú család összetört életének töredékeit ismerhetjük meg az olasz író, Enrico Luttmann Szilánkok című darabjában.

plakát

Egyetlen alkalommal levetítik Az ördög jobb és bal keze című western-vígjátékot, majd a Bud Spencer-Terence Hill Emlékzenekar ad koncertet a páros legnépszerűbb filmzenéiből.