Ismét magyar kraft sör volt a legjobb a dublini Alltech Craft Brews and Food Fair-en

Rangos elismerést kapott számos hazai kisüzemi sör Írország legnagyobb kézműves sör fesztiválján.

Az évente Dublinban megrendezésre kerülő nagyszabású eseményt megelőzően egy 28 tagú nemzetközi zsűri végzi a beküldött sörök vakkóstolását. Az összesen mintegy 370, a világ számos tájáról nevezett sört 6 kategóriába osztották, a  kategóriagyőztesek aranyérmet kaptak, majd az aranyérmesek közül került ki a verseny legjobbja, a nagydíjas sör.

Ebben az évben Dublin Craft Beer Cup 2018 nagydíjas nyertese a Fűtőház Sörfőzde söre, az M63 Bulldog lett.
A főzde további két bronz- (327-139, M40 PÚPOS) és egy ezüstéremmel (M61 Nohab) is gazdagodott, amivel a legeredményesebb hazai induló lett.
Rajtuk kívül még 2 sörfőzde: a Hopfanatic és a Guri Sörfőzde kapott elismeréseket:
• Hopfanatic - Christmas Hoppudding - ezüstérem
• Hopfanatic - Jindilli – ezüstérem
• Hopfanatic - Whitehops – bronzérem
• Hopfanatic - Nohoplimit - bronzérem
• Guri Sörfőzde - Pompeii – aranyérem
• Guri Sörfőzde - Black Ball – ezüstérem
• Guri Sörfőzde - Sztahanov - bronzérem

Fűtőház Sörfőzde
Sör és vasút találkozása = Fűtőház Sörfőzde
A vasút szeretete még gyermekkoromban ragadt rám – Édesapám mozdonyvezető volt: csodáltam, imádtam a hatalmas, fújtató gépezeteket, sokat utaztam Apámmal rajtuk, ezek az élmények örökre belém égtek, engem a ,,...mozdony füstje megcsapott".
A sör... Kedveltem régen is, ám sosem a mennyiséget, hanem a minőséget helyeztem előtérbe. Ha tehettem, mindig valami újabbat vásároltam, részesítettem előnyben. Megfogott a sokszínűségük, a változatosságuk, azt gondoltam, szinte végtelen a lehetőségek tárháza, hisz’ annyi íz, illat, szín létezik. Izgatott, foglalkoztatott, hogyan készülhet ez a csodás nedű?
Pár éve a csillagok állása azt mutatta: itt az idő, most vagy soha.
Belevágtunk – megcsináltuk. Egy év alatt felépült a Fűtőház Sörfőzde.
Visszaköszön a vasutas vér, hisz’ söreink emléket állítanak egy-egy klasszikus mozdonytípusnak, mintaboltunk pedig – a Sörváróterem – egy vasúti váróteremre emlékeztet. Az üzem egyszerre korszerű – komoly ipari számítógép vezérli a főzés bizonyos folyamatait -, ugyanakkor megvannak benne a kézműves sörfőzés elemei is; több mint ötven szelepet kézzel állítunk, kapcsolunk, akárcsak egy régi gőzmozdonyon.
Csak minőségi – német, belga, amerikai, osztrák – alapanyagokat használunk, nem spórolunk ezek mennyiségével sem, nem gyorsítjuk a gyártás folyamatát, hisz’ az első osztályú termékekhez a minőségi alapanyagokon, a precíz gyártási folyamaton túl idő is kell. A termékeink érlelési ideje – 0 °C-os tartályainkban – minimum 60 nap. Ez manapság nem jellemző. Mi kivárjuk, míg megérik a sör, mert jelmondatunk: Minőség – kompromisszumok nélkül.

A Hopfanatic Sörfőzde 2013 márciusában kezdte meg működését Kiskunhalason.
Különleges sörök készítése volt a célunk. Több eddig nem fellelhető sörstílust szerettettünk meg, az igényes sörök kedvelői körében. 2016 őszén a termelésünket leállítottuk és teljes körű korszerűsítésbe kezdtünk.
2017. május 16.-án az új, modern, az előbbinél kétszer nagyobb kapacitással megkezdtük a söreink főzését. Célunk nem változott, továbbra is magas minőségű sörkülönlegességeket szeretnénk főzni. 8 állandó sörrel térünk vissza, ami egész évben beszerezhető.
Emellett több „OnlyKEG” széria is lesz, amit a neve is elárul, csak hordós kiszerelésben lesz elérhető. Ezek a sörök lesznek a kísérleti főzetek, melyekben nem leszünk rest használni különleges összetevőket.

A Guri sörfőzde családi vállalkozásként indult 1995-ben. Kezdetben kizárólag a pilseni sörüket főzték, ami mind a mai napig a termelésük 60%-át teszi ki.
A sörforradalom kezdetével gerilla sörfőzőkkel kezdtek együtt dolgozni, akik manapság is gyakran megfordulnak a főzdében, de saját receptúrák alapján is készítenek újhullámos söröket, amelyek az utóbbi 2 évben remek eredményeket hoztak.
2015-ben a Guri Meggyes és Guri Szilvás sörük Csehországban kategória győztes lett, míg 2016-ban a KSE sörversenyen a Pompeii nevű Amerikai Pale Ale sörük gyémánt, a Spicc nevű Amerikai IPA-juk pedig Arany diplomát szerzett.
A sörfőzde jelenleg 2 főzőházzal üzemel, egy 800, illetve egy 3200 literessel. A kisebben az újhullámos sörök, míg a 3200 literesben a hagyományos sörök készülnek.