Hecho en Mexico - kétórás audiovizuális utazás az Urániában

Magyarországi moziban most először, egyetlen alkalommal.

„Mintha a világ legjobb DJ-je elhatározta volna, hogy a létező összes mexikói zenei stílusból gyúr mixet, és végül ő maga sem hinné el, milyen fantasztikus munkát végzett. Egy mesterien elkészített film, amely arra késztet, hogy folyamatosan azt ismételd a melletted ülőnek: Wow!” (KCRW – First Take)

A korábban sikeres zenei producerként (Transvision Vamp, Eurythmics, Sly & Robbie, Paul McCartney, Take That) dolgozó Duncan Bridgeman figyelme a 90-es évek végére egyre inkább a világutazás, az alternatív életformák megismerése és a különféle együttműködések révén létrejövő, kollektív zenei és művészeti alkotások felé fordult. A Faithless-alapító Jamie Cattóval létrehozott 1Giant Leap formációja nemcsak a Grammy-díjat hozta el számára, de az album készítéséről szóló dokumentumfilm részletesen bemutatta azt a folyamatot is, hogyan kerül egymás mellé egy albumon Robbie Williams, Maxi Jazz, Michael Stipe, Neneh Cherry vagy épp a szenegáli Baba Maal.

Hecho en Mexico (Made in Mexico)
mexikói dokumentumfilm, spanyol nyelven, magyar felirattal
r. Duncan Bridgeman
2018. április 20. péntek, 20.00 - Uránia Nemzeti Filmszínház, Budapest

Magyarországi moziban most először, egyetlen alkalommal bemutatásra kerülő Hecho en Mexico című dokumentumfilmje egy közel kétórás audiovizuális utazás Mexikóba, amelynek során nemcsak az ország félelmetesen gazdag zenei örökségével ismertet meg bennünket, de az interjúkon és az egymásba kapcsolódó dalszövegeken keresztül olyan fontos és izgalmas kérdések is terítékre kerülnek, mint a határkérdés, a politikai ellenállás, a nők helyzete, a spiritualitás és az ünnepek vagy a mexikóiak valódi kulturális identitása. Ehhez olyan emblematikus előadóktól kapjuk a zenei aláfestést a folktól a hiphopon át a popzenéig, mint Lila Downs, Chavela Vargas, Camilo Lara (Mexican Institute of Sound), a Kinky, a Calle 13, Gloria Trevi vagy a Molotov. Az ország legizgalmasabb előadóinak megtalálásában nem más volt az alkotók segítségére, mint a társproducer Lynn Fainchtein, aki szinte az összes Alejandro González Iñárritu film hanganyagáért felel.
A klipszerű film valódi zeneünnep, páratlan alkalom arra, hogy megismerjük, mit is jelent „Made in Mexico”.

Belépőjegy: 2400 Ft
Jegyvásárlás itt.
Facebook.
„Köszönjük Mexikó budapesti nagykövetségének a segítséget a vetítés létrejöttében.”
A vetítést a dokumentumfilmes műfaj rajongó BUDOKU csapata szervezte.

Hirdetés