2018. június 23. - szombat

Magyar koprodukcióban készült animációs film bemutatója Cannes-ban

Kinyomtatom...
plakát

A magyar részvétellel készült Még egy nap élet (Another Day of Life) című animációs filmet az idei cannes-i filmfesztiválon, a különleges előadások szekcióban mutatták be.

A Még egy nap élet (Another Day of Life) Ryszard Kapuscinski lengyel író azonos című könyvén alapul, aki újságíróként a helyszínen élte át az angolai polgárháború 1975-ös kitörését. A 2002-ig tartó polgárháború a becslések szerint félmillió halálos áldozatot követelt.

A Még egy nap élet lengyel, spanyol, német, belga és magyar koprodukcióban jött létre, forgatott film és animációs technika ötvözésével. Magyar oldalról a budapesti Puppetworks animációs filmstúdió vett részt a film elkészítésében. A Puppetworks-t Frantisek Ambrus formatervező alapította, aki korábban pozsonyi és budapesti grafikai tervező céget vezetett. A Puppetworks videójáték-grafikus stúdióként indult még 2009-ben. A játékosok a "Heroes of Might and Magic" játéktrailere és a "League of Legends" animációi kapcsán hallhattak már korábban az óbudai stúdióról. A csapat a magas színvonalú munkáknak köszönhetően egyre több filmes megkeresést is kapott. Szintén a játékosoknak csenghet ismerősen a 2016-ban bemutatott "Final Fantasy XV: Kingsglaive", amiből több mint 10 perc a Puppetworks budapesti stúdiójában készült. Ez a film szakmailag hatalmas kihívás volt, nagyon magas minőségű, szinte fotorealisztikus animációs jeleneteket kellett megvalósítani rendkívül szűk határidővel.

A most Cannes-ban bemutatásra került "Még egy nap élet" film a Puppetworks első koprodukciója. A filmben való részvételre az Oscar-jelölt lengyel Platige kérte fel a Puppetworks-t. A képregényszerű, minimalista, letisztult látványhoz realisztikus, élőfilmszerű animáció társul. Az animált és a forgatott jelenetek a filmben felváltva jelennek meg. Magyarországon készültek a filmhez a koncepciórajzok, a három dimenziós karakter modellek és az animáció jelentős része. A film a tervek szerint egy éven belül kerül a magyar mozikba.
A Puppetworks jelenleg a Momonga című egész estés animációs családi film előkészítésén dolgozik.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Cloverfield Lane 10

A Cloverfield Lane 10 a Paramount Nyári Mozi következő filmje!

fotó Lantos Zsuzsanna

Egy jómódú család összetört életének töredékeit ismerhetjük meg az olasz író, Enrico Luttmann Szilánkok című darabjában.

plakát

Egyetlen alkalommal levetítik Az ördög jobb és bal keze című western-vígjátékot, majd a Bud Spencer-Terence Hill Emlékzenekar ad koncertet a páros legnépszerűbb filmzenéiből.