2019. február 17. - vasárnap

Rados Ferenc és az Anima Musicae Kamarazenekar koncertje

Kinyomtatom...
Anima Musicae Kamarazenekar

Ünnepelünk. Rados Ferenc színpadra lép és zongorázik.

S teszi ezt már második alkalommal a fiatal, de már Nemzeti Ifjúsági Zenekar címnek örvendő Anima Musicae Kamarazenekarral 2018. május 22-én a BMC-ben.

Műsoron elsőként Mozart ifjúkori zsengéje, a tizenegy évesen komponált, derűvel és bájjal teli három tételes F-dúr szimfóniája. Ezt követően az 1784-ben, már érettebb fejjel, de ugyanolyan derűvel alkotott F-dúr zongoraversenye következik, Rados Ferenc szólójával. Zárószámként egy újabb remekmű: Schubert C-dúr vonósötöse szólal meg vonószenekari átiratban, az első alkalommal az Anima Musicae repertoárján.

Rados Ferenc (1934) Kossuth-díjas magyar zongoraművész, zenepedagógus, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze. 1964-ben a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola, majd a Zeneművészeti Főiskola tanára lett, mint Kadosa Pál asszisztense, Kurtág Györggyel közösen. Mint pedagógus, egy egész magyar zenész generáció számára bírt meghatározó jelentőséggel. Az 1990-es évek közepén távozott a Zeneakadémiáról. Azóta rendszeresen mesterkurzusokat tart szerte az országban, illetve külföldön is (Prussia Cove, Weimar, European Chamber Music Academy, Verbier Festival and Academy, Escuela Reina Sofia, stb.).

Az Anima Musicae Kamarazenekar 2010-es alakulása óta Magyarország és Európa számos rangos koncerttermében fellépett (Zeneakadémia, bécsi Musikverein, berlini Philharmonie, lipcsei Gewandhaus). Visszatérő vendége a Budapesti Tavaszi Fesztiválnak, a NOMUS fesztiválnak, az Ars Sacra Fesztiválnak. A Junior Prima díjas zenekar 2018–2020 között a Nemzeti Ifjúsági Zenekar cím kitüntetettje. Művészeti vezető: G. Horváth László.

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon. Diák- és nyugdíjas jegyek a helyszínen 1000 Ft-ért vásárolhatók

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Müller Péter Sziámi AndFriends az A38 hajón, sztárvendég Ónodi Eszter, az év színésznője.

Magna Cum Laude

Karrierjének két évtizedes jubileumát, különlegesnek ígérkező téli mulatsággal ünnepli a Magna Cum Laude zenekar a Papp László Budapest Sportarénában.