2019. február 17. - vasárnap

Hűs szinti-pop, egyenesen Dániából az A38-on

Kinyomtatom...
First Hate

A First Hate szinti-pop duó masszív nemzetközi reflektorfényben tavaly végigjárta Európa, Nagy-Britannia, sőt, Kína klubjait is.

Május 27-én az A38 Hajóra hozzák el hűvös, szinti vezérelte, csipetnyi Depeche Mode-dal meghintett dalaikat. A dán kettős ráadásul debütáló A Prayer For The Unemployed után most egy friss single-el indul újabb hódító hadjáratára.

Adott két fiatal srác – Anton Falck Gansted és Joakim Norgaard - akik mindenféle zenei edukáció nélkül nőttek fel a kreativitás és a design fellágvárában, Dániában, az inspiráló környezet hatására pedig olyan dalok fakadtak ki belőlük, amiknek nemcsak a közönség, de a kritikusok is csodájára járnak. A First Hate két kislemez után tavaly hozta ki bemutatkozó nagylemezét, amit máris Európa legmenőbb klubjaiban mutattak be, de játszottak már Amerikában és Kínában is. A Prayer For The Unemployed úgy hozza a pop dalok naivitását, hogy közben az útkeresés vagy éppen a szerelem témáját nagyon is intim megközelítésből veszi elő. Ezt a kettőséget így magyarázta Anton egy interjúban: “Tinédzserként kitaláltam egy titkos nyelvet, hogy senki se érthesse meg mit írtam a naplómba, de igazából ez egyfajta kevérke annak, hogy szeretnék mindent titokban tartan miközben érzek egy belső kényszert is arra, hogy valaki megtalálja a naplómat és kürtölje világgá, hogy mindenki megismerhesse. Ez egyfajta furcsa magány, amikor már nem tudod magadban tartani a benned lévő dolgokat és el kell mondanod valakinek, de nem tudod hogyan, tehát dalt írsz róla hogy az emberek valahogy megértsék.”

A dán duó először Trentemøller előzenekaraként játszott Budapesten, tavaly már önálló bulival tértek vissza hozzánk, ezúttal pedig egy vadiúj single-el és újrakiadott debütáló lemezükkel hozzák el hűs szinti-pop dalaikat. Stay tuned, találkozzunk május 27-án az A38 tetőteraszán.
A 10 éves Dürer Kert és a New Beat bemutatja:
2018. május 27. 19:30
First Hate (DK) - lemezbemutató turné
Grand Prix (DK)
A38 Tetőterasz
Jegyárak: 1.500 / 2.000 Ft
Elővétel itt.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Müller Péter Sziámi AndFriends az A38 hajón, sztárvendég Ónodi Eszter, az év színésznője.

Magna Cum Laude

Karrierjének két évtizedes jubileumát, különlegesnek ígérkező téli mulatsággal ünnepli a Magna Cum Laude zenekar a Papp László Budapest Sportarénában.