Nemzetközi Zöldág Fesztivál, Eco-Art kiállítás a Klebelsberg Kultúrkúriában

Az Európai Fenntarthatósági Hét keretében 2018. június 1-jén.

A kiállítást megnyitja: Zentai Sára, Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács. Környezettudatosság és fenntarthatóság nézőpontjait tükröző nemzetközi művészeti tárlatot, valamint öko-tudatos szemléletet átadó művészeti workshopokat szervez a Klebelsberg Kultúrkúria az Európai Fenntarthatósági Hét keretében.

Az eco-art kiállítás a környezettudatos tartalmú képzőművészeti és iparművészeti alkotásokra fókuszál, hangsúlyozva e művészet társadalomformáló erejét, természethez való kötődését és az ökológiai problémákra való érzékenységét. A kiállítók között szerepel a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Design Intézetének MA képzésében 2018-ban – a Nemzetközi Zöldág Fesztiválhoz kapcsolódóan – elindított öko-design tervezés első debütáló projektjei, valamint a L 'Art Industriel Galéria Olaszországból, a Comebeck Fine Art Galéria Németországból, a Magyarországi Észt Intézet, a kiállító művészek között pedig bemutatásra kerülnek Bokányi Nóra, Brigitte Kratochwill, Eifert Kata Nóra, Katrin Pere, Lőrincz Hanna Lili, Módra Bettina, Reök Cecília, Schneider Anna, Simona Fedele, Szekeres Ákos, Szegedi Alice Torella, Vecsei Kinga Réta alkotásai.

A fenntarthatóság jegyében a környezettudatos művészeti workshopokon pedig öko-design, re-design és slow-design dísztárgyakat, használati tárgyakat és ékszereket készíthetnek a résztvevők:
2018. június 1. péntek
09.00 - Zöldág Re-design kézműves workshop
      Vezeti: Szűcs Tímea iparművész
10.30 - Zöldág Slow-Design kézműves  workshop
      Vezeti: Sarnyai Rita iparművész
11.30 - Zöldág Öko-design kézműves workshop
      Vezeti: Szűcs Tímea iparművész
18.00 - Zöldág Öko-design kézműves workshop
      Vezeti: Sarnyai Rita iparművész
Az eseményen a részvétel ingyenes, regisztrálni lehet itt.

Az EurópaiFenntarthatósági Hét / European Sustainable Development Week 2015-ben vált egy olyan egész Európát érintő kezdeményezéssé, melynek célja minél több fenntarthatósággal kapcsolatos szervezet, tevékenység, kezdeményezés széles körű bemutatása. Az érdeklődők így nem csupán a tudományos tényeken keresztül szembesülhetnek a fenntarthatósági kérdésekkel, hanem közösségükön keresztül maguk is részesei lehetnek. A kezdeményezés támogatója az Európai Fenntartható Fejlődési Hálózat / European Sustainable Development Network, a hazai koordinációs központja pedig a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács, mely az Országgyűlés tanácsadó szerve.