Kezdődik a Szánsájn fesztivál a Cirko-Gejzír moziban

Díjnyertes filmekből rendez fesztivált a Cirko-Gejzír mozi 2018. június 7. és július 1. között.

Több mint hatvan film, málnaszörp, fröccs és nyári hangulat várja a közönséget az ötödik kerületi artmoziban már hagyománnyá vált nyári fesztiválon.

A Szánsájn 2018 fesztiválon a korábbi évek hagyományait felelevenítve málnaszörp és fröccs kíséretében mozizhat a filmszerető közönség. A korábban elmulasztott filmeket mindenkinek alkalma lesz mozivásznon pótolni: több mint három héten át a Cirko Film elmúlt években bemutatott filmjeit vetítik majd. Naponta mintegy három alkotás kerül újra műsorra az elmúlt évek magyar és nemzetközi filmes termésének legjavából.

A fesztivál első hétvégéjén premier előtti vetítésen láthatja a közönség a Három tánc című magyar filmet. Az egész estés dokumentumfilm a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balettet tanuló diákjainak három generációján keresztül mutatja be az iskolába kerüléstől a balettművésszé válásig vezető utat. A személyes hangvételű és játékfilmes képi világú, táncfilmes betétekkel színesített alkotás megörökíti a diákok hétköznapjait és életük sorsfordító pillanatait, az iskolai órák mellett betekintést ad az egymással és a mestereikkel való kapcsolatukba, a versenyek, vizsgák és próbatáncok megpróbáltatásaiba.

Az előadások között lesznek európai vígjátékok: Csak a szerelem számít, Kaotikus karácsony, Szerelmes SMS, Szerelem tesztelve - amerikai független filmek: Paterson, Creative Control - Berlinben, Cannes-ban és Velencében díjazott alkotások: Lavina, 45 év, Ez csak a világ vége, Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről – dokumentumfilmek: Róma körül, Haneke, a rendező - történelmi és társadalmi drámák: Volt egyszer egy Németország, Foxtrott, Mennyit ér egy ember, Az ígéret földje - magyar filmek: VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, Három tánc - és művészi igényű animációk: A messzi észak, Have a nice day, Szél támad, Teheráni tabuk.

A jegyár a fesztivál minden vetítésére egységesen 1600 forint lesz, hétfőn és kedden a kedvezményes, 1100 forintos jegyár érvényes. A megváltott jegy mellé ingyen jár a málnaszörp vagy fröccs. Az előadásokra a Cirko-Gejzír bérletei is érvényesek. Egyéb kedvezmények nem érvényesíthetők.
A Szánsájn fesztivál részletes programja a Cirko-Gejzír honlapján található.

Hirdetés