Jim Carrey ezer arca

Dickens klasszikusát már ezer feldolgozásban láthattuk. Sőt igazából, ha karácsony környékén meglátom a műsorújságban a Karácsonyi éneket, legszívesebben menekülnék. A Disney 3D-s verziójára viszont azt mondtam: Tegyünk egy próbát!

Karácsonykor minél több filmforgalmazó szeretne előjönni valami igazi karácsonyi történettel. A Disney stúdió biztosra akart menni és egy jó öreg klasszikus, de mai napig aktuális témájú művet húzott elő fiókjából. Hogy ez ne legyen elcsépelt és ódivatú 3D-s köntösbe bújtatta.

A történet Ebenezer Scrooge-ról szól, aki a kapzsiság mintaképe. A karácsonyt ki nem állhatja. Karácsony éjjelén azonban 3 szellem látogatja meg, akik a múltat, jelent és az elrettentő jövőt mutatják meg neki, hogy elkerülje szörnyű sorsát.

Aki nem ismeri a történetet és szereti a klasszikus meséket, ahol a szeretet és az igazság győzedelmeskedik, annak mindenképp ajánlom. Aki pedig ismeri, annak a 3D-s elemek fogják nyújtani az újdonságot. Bár emberek ábrázolásában a virtuális világ még mindig nem tökéletes. A szakáll és haj parókaszerű, a szemek pedig néha üveges néha pedig kancsal hatást keltenek. A figurák még mindig nem életszerűek. Scrooge figurája viszont kifejezetten jól sikerült, akit Jim Carrey-ről mintáztak és még minimum egy tucat szereplőt. Valamint a repülős jelenetek is élvezetőek. A klasszikus angol karácsonyi énekek pedig garantáltan gondoskodnak arról, hogy karácsonyi hangulatba kerüljünk. Aki teheti IMAX 3D-ben nézze meg a filmet és lehetőleg karácsony idején.

8/10 pont

Karácsonyi ének (A Christmas Carol) - amerikai film, 96 perc, 2009
rendező: Robert Zemeckis
szereplők: Jim Carrey (Ebenezer Scrooge / az Elmúlt, a Mostani és az Eljövendő Karácsonyok szellemei), Gary Oldman (Bob Cratchit / Marley / Tiny Tim), Colin Firth (Fred)

Hirdetés