2018. július 19. - csütörtök

Jim Carrey ezer arca

Találkozás a munkatársammal

Dickens klasszikusát már ezer feldolgozásban láthattuk. Sőt igazából, ha karácsony környékén meglátom a műsorújságban a Karácsonyi éneket, legszívesebben menekülnék. A Disney 3D-s verziójára viszont azt mondtam: Tegyünk egy próbát!

Karácsonykor minél több filmforgalmazó szeretne előjönni valami igazi karácsonyi történettel. A Disney stúdió biztosra akart menni és egy jó öreg klasszikus, de mai napig aktuális témájú művet húzott elő fiókjából. Hogy ez ne legyen elcsépelt és ódivatú 3D-s köntösbe bújtatta.

A történet Ebenezer Scrooge-ról szól, aki a kapzsiság mintaképe. A karácsonyt ki nem állhatja. Karácsony éjjelén azonban 3 szellem látogatja meg, akik a múltat, jelent és az elrettentő jövőt mutatják meg neki, hogy elkerülje szörnyű sorsát.

Találkozás a munkatársammalTalálkozás a munkatársammal

Aki nem ismeri a történetet és szereti a klasszikus meséket, ahol a szeretet és az igazság győzedelmeskedik, annak mindenképp ajánlom. Aki pedig ismeri, annak a 3D-s elemek fogják nyújtani az újdonságot. Bár emberek ábrázolásában a virtuális világ még mindig nem tökéletes. A szakáll és haj parókaszerű, a szemek pedig néha üveges néha pedig kancsal hatást keltenek. A figurák még mindig nem életszerűek. Scrooge figurája viszont kifejezetten jól sikerült, akit Jim Carrey-ről mintáztak és még minimum egy tucat szereplőt. Valamint a repülős jelenetek is élvezetőek. A klasszikus angol karácsonyi énekek pedig garantáltan gondoskodnak arról, hogy karácsonyi hangulatba kerüljünk. Aki teheti IMAX 3D-ben nézze meg a filmet és lehetőleg karácsony idején.

8/10 pont

Karácsonyi ének (A Christmas Carol) - amerikai film, 96 perc, 2009
rendező: Robert Zemeckis
szereplők: Jim Carrey (Ebenezer Scrooge / az Elmúlt, a Mostani és az Eljövendő Karácsonyok szellemei), Gary Oldman (Bob Cratchit / Marley / Tiny Tim), Colin Firth (Fred)

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Főszerepben Anna Netrebko, Jonas Kaufmann, Rolando Villazón, Erwin Schrott és Juszif Ejvazov.

plakát

Tom Cruise és Penélope Cruz zseniális thrillerével folytatódik a Paramount Nyári Mozi.

VéNégy Fesztiválon

Nagy sikerrel zárult a hatodik alkalommal megrendezett VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó.